Ajax stigao do nove pobjede, ali šta bi bilo da igrač gostiju nije dobio glup crveni karton?
Kuipers mu nije želio progledati kroz prste

Tri minute kasnije tim iz Amsterdama je poveo

Ajax stigao do nove pobjede, ali šta bi bilo da igrač gostiju nije dobio glup crveni karton?

S. Pašalić

Ajax je u 8. kolu holandskog prvenstva stigao i do šeste pobjede koju je ostvario protiv Groningena rezultatom 2:0.

Prvak Holandije je uoči ovog meča bio veliki favorit i želio je stići do nova tri boda s kojim bi bar za kratko pobjegao PSV-u na tri boda i u tome je uspio, ali na kraju puno teže od očekivanog.

Iako su domaći od početka napadali, nikako nisu uspijevali postići gol, a kada su navijači Ajaxa već lagano počeli postajati nervozni, desio se detalj koji je možda na kraju i presudio meč.

Naime, igrač gostiju, Warmerdam je imao već jedan žuti karton, a u 73. minuti se spremao da izvede jedan aut, ali je želio 'ukrasti' malo vremena pa je odugovlačio sa izvođenjem.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Glavni sudija Bjorn Kuipers ga je ranije već nekoliko puta upozorio zbog toga, a ovaj put mu nije želio progledati kroz prste i pokazao mu je drugi žuti karton.

Samo tri minute nakon toga Martinez je postigao sjajan gol za vodstvo Ajaxa od 1:0, a već u 79. minuti Huntelaar je pogodio za 2:0, što je na kraju bio i konačni rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi