Tako se radi u ozbiljnim reprezentacijama: Hitno zakazan sastanak sa fudbalerom Ajaxa
(Foto: EPA)

Holanđani ga žele u svojoj selekciji

Tako se radi u ozbiljnim reprezentacijama: Hitno zakazan sastanak sa fudbalerom Ajaxa

M. Šljivak

Holandski velikan Ajax u svojim redovima ima još jednog momka o kojem bi se moglo čuti u narednim godinama.

Sjajni 18-godišnji desni bek Sergino Dest privukao je pažnju na sebe odličnim igrama u dresu velikana iz Amsterdama, a sada i Fudbalski savez Holandije želi da ga angažuje.

Iako je rođen u holandskom gradu Almereu, Dest igra za Sjedinjene Američke Države. Odlučio je da igra za ovu selekciju čiji pasoš ima zbog oca koji je državljanin SAD-a, ali Holandija ga se ne želi odreći

Fudbalski savez ove zemlje zakazao je hitne razgovore sa fudbalerom Ajaxa. Žele ga uvjeriti da ima mnogo bolju budućnost sa selekcijom Holandije.

"Zvali smo ga na razgovor nedavno, ali smo ga morali otkazati zbog njegovih obaveza u klubu. Nadam se da ćemo ipak uspjeti da postignemo dogovr s njim i da će u budućnosti nositi dres Holandije", rekao je selektor mlade reprezentacije Holandije Erwin van de Looi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ako Dest pristane na promjenu sportskog državljanstva, odmah će moći biti registrovan za predstojeće utakmice seniorske reprezentacije koja protiv Sjeverne Irske i Bjelorusije nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Ti mečevi su zakazani za 10. i 13. oktobar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi