Ajax "zapeo" na startu, Tadić spašavao golčinom, Memiševićev Groningen slavio

Eredivizija

Ajax "zapeo" na startu, Tadić spašavao golčinom, Memiševićev Groningen slavio

E. Škorić

Ovog vikenda počelo je i prvenstvo u Holandiji, a u prvom kolu danas su odigrana dva meča.

Aktuelni prvak Ajax je izvukao bod u Vitesseu (2:2) iako je bio veliki favorit.

Bero je u 13. minuti Vitesse doveo u vodstvo, no potencijalno pojačanje Real Madrida, Van de Beek, u 30. minuti postiže gol za 1:1.

U desetoj minuti nastavka Vitesse je ponovo poveo, ovaj put golom Bazoera, da bi u 75. minuti Dušan Tadić sjajnim golom na asistenciju De Beeka postavio konačnih 2:2.

Vitesse je u 85. minuti ostao bez Bazoera, koji je zbog dva žuta kartona morao napolje, ali stvari se više nisu mijenjale.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Groningen je bio uspješniji u Emmenu i slavio je s 1:0 golom Hrustića u 87. minuti, a bh. reprezentativac Samir Memišević nije bio u kadru gostiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti