Ajaxov Amerikanac iz sigurnosnih razloga napustio kamp u Kataru
Foto - EPA

Sergino Dest se vratio u Amsterdam

Ajaxov Amerikanac iz sigurnosnih razloga napustio kamp u Kataru

M. Šljivak

Fudbaleri Ajaxa pripreme za nastavak sezone vrše u Kataru.


Tim iz Amsterdama u ovoj državi ima zaista odlične uslove za rad, ali u ostatku priprema a njima neće biti američki fudbaler Sergino Dest.

Mladi fudbaler je nakon razgovora sa rukovodstvom da napusti priprema i da se vrati kući, a sve zbog trenutne situacije na Bliskom istoku.

Sergino se plaši za sigurnost jer su američki državljani na udaru u ovom područuju, posebno nakon ozbiljnog zveckanja oružjem između SAD-a i Irana.

Ovaj fudbaler je nedavno odlučio da i dalje nastupa za selekciju SAD-a iako je na stolu imao i ponudu selekcije Nizozemske.

Devetnaestogodišnji desni bek je ove sezone odigrao 24 utakmice za Ajax i ima učinak od dva gola i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi