Ajaxu bilo malo 10 bodova: Jedan tim je imao i bolji učinak, pa je ispao

Kopljanici prošle sezone igrali polufinale

Ajaxu bilo malo 10 bodova: Jedan tim je imao i bolji učinak, pa je ispao

A. Čaušević
Teme:

Sve u svojim nogama imali su fudbaleri Ajaxa pred posljednji meč grupne faze Lige prvaka, ali nisu uspjeli izboriti plasman među 16 najboljih timova Evrope. 

Ajaxu je za prolazak grupe trebao dovoljan bod u duelu s Valencijom, ali su na svojoj Amsterdam Areni poraženi s minimalnih 0:1. Rodrigo je pogodio u 24. minuti, a u nastavku Kopljanici su se ispromašivali. 

Grupu H prvak Holandije je završio sa 10 bodova uz gol-razliku 12:6, bodom manje od Valencije i Chelseaja koji će igrati nokaut fazu.

Tako je Ajax postao treći tim u historiji Lige prvaka kojem 10 bodova nije bilo dovoljno za prolazak grupe i to nakon Napolija i Chelseaja.

Napoli je u sezoni 2013/2014 osvojio čak 12 bodova u svojoj grupi, ali se morao oprostiti od elitnog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S osvojenih 10 bodova od Lige prvaka oprostio se i Chelsea. Plavcima se to desilo u sezoni 2012/2013.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi