Ajax i Villarreal već jednom nogom u četvrtfinalu Evropske lige

Upisali sigurne pobjede

Ajax i Villarreal već jednom nogom u četvrtfinalu Evropske lige

E. Čaušević

Fudbaleri Ajaxa večeras su na svom terenu s 3:0 savladali Young Boys u prvom meču osmine finala Evropske lige, dok je Villarreal u gostima sa 2:0 bio bolji od kijevskog Dynama.

Ajax je zaprijetio već u petoj minuti preko Antonyja, ali je golman gostiju sjajno zaustavio njegov udarac. Pet minuta kasnije isti igrač je imao novu šansu, no ovaj put šutira malo pored gola gostiju.

Domaći su imali zicer i u 17. minuti. Ovaj put Neres je šutirao nakon jednog centaršuta, ali je i on bio neprecizan i ostalo je 0:0.

Ajax je s napadima nastavio i u drugom poluvremenu. U 51. minuti Alvarez prijeti glavom, no golman Young Boysa sjajno brani. Tri minute kasnije ponovo pokušava Antony koji je i ovaj put neprecizan.

Međutim, Ajax je u 62. minuti uspio da povede sa 1:0. Strijelac je bio Davy Klassen koji je pogodio mrežu i konačno slomio otpor gostiju.

Ajax je u 82. minuti uspio da dođe i do drugog gola, a ovaj put strijelac je bio Dušan Tadić koji je povisio na 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Brobbery u 92. minuti i donio Ajaxu odličnu prednost pred revanš.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Istim rezultatom večeras je slavio i Villarreal, ali u gostima protiv Dynamo Kijeva. Gosti su poveli u 30. minuti golom Torresa, a konačnih 2:0 početkom drugog dijela postavio je Albiol.

Žuta podmornica je već jednom nogom u četvrtfinalu Evropske lige i Dynamu će trebati čudo u revanšu koji se igra za sedam dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi