Stižu svježe vijesti o budućnosti Ajdina Hasića, spominju se milion eura i klubovi iz Srbije

Turski mediji navode

Stižu svježe vijesti o budućnosti Ajdina Hasića, spominju se milion eura i klubovi iz Srbije

Admin Čaušević

Padel je stigao u Bosnu i Hercegovinu. Novootvorena arena u Sarajevu je omiljeno okupljašite za brojne sportiste bh. prijestolnice. Među njima je i Ajdin Hasić. Hoće li vezni fudbaler i u narednom periodu u slobodno vrijeme padel igrati u gradu na Miljacki? Iz Turske stižu svježe vijesti o njegovoj budućnosti.

Naporna sezona je završena i vrijeme je odmora, ali to za profesionalne sportiste ne znači maksimalno odricanje fizičkih aktivnosti. Ukoliko već ne igraju fudbal onda se posvete nekom drugom sportu.

Posljednjih sedmica u Sarajevu je u modi padel. Među fudbalerima koji su odlučili da zaigraju sport sličan tenisu je i Hasić. Uradio je to sa Amirom Hadžiahmetovićem i Farisom Zubanovićem.

Hasić je minulu sezonu igrao na posudbi u Sarajevu. Navijači Bordo kluba bi ga najradije vidjeli na Koševu još jednu sezonu, ali se postavlja pitanje koliko je to moguće.

Turski Haber je objavio svježe vijesti o Hasićevoj budućnosti. U Bešiktašu je povremeni reprezenativac BiH višak i može početi tražiti novi klub.

Oglasi

Navodni plan kluba s evropske obale Istanbula je ušparati cifru na Hasiću u iznosu većem od milion eura. U igru su klubovi iz Srbije bez preciziranja.

"Navodi se da je Ajdin Hasiću privukao pažnju srpskih timova i da se može ostvariti zarada između 1 i 1.5 miliona eura", piše Haber.

Hasić je na Koševu igrao sasvim korektan fudbal. Iako je generalni dojam da je mogao biti i još bolji, ali vrlo je vjerovatno da se turbulentna sezona sarajevskog velikana odrazila i na njega samog.

Ajdin Hasić
Ajdin Hasić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

29 nastupa
21 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
8 golova

U pojedinim mečevima sjajnim potezima i prelijepim potezima je pokazivao klasu koja je iznad bh. prvenstva zbog čega bi ga navijači Sarajeva vrlo rado zadržali u timu.

Hasić se Sarajevu priključio nakon nekoliko uvodnih kola te je počeo igrati od pete runde. Skupio je 29 nastupa u prvenstvu te zabio osam golova te upisao šest asistencija.

Ugovor s Bešiktašom mu traje još godinu dana. Turski klub ne razmatra opciju novog slanja na posudbu već prodaju ili raskid saradnje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Čuj milion eura jer je u pojedinim mečevima znao unijeti živost u ekipu. Pa nisu ni u Srbiji vesla sisali.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi