Pravilo se promijenilo, ali je li Hasić ipak gubitnik prijelaznog roka?

Ostao je u Bešiktašu

Pravilo se promijenilo, ali je li Hasić ipak gubitnik prijelaznog roka?

A. Čaušević

Ajdin Hasić je eksplodirao početkom godine, zabio je dva gola, međutim u posljednje vrijeme njegova zvijezda koja je naglo zasijala polako gubi sjaj. 

Hasić je praktično tokom cijelog prijelaznog roka bio na izlaznim vratima Bešiktaša, ali je na kraju ostao u velikanu iz Istanbula. S prvom se postavlja pitanje da li je zbog tog poteza ispao gubitnik prijelaznog roka.

FS Turske je sredinom januara donio odluku o povećanju broja stranaca u jednom timu turske Superlige sa 14 na 16 i to nakon ogromnog pritiska klubova.

Međutim, Hasićev status se nije promijenio jer praktično poslije te odluke na terenu nije proveo niti minut. Jedino što se promijenilo je da bh. veznjak može konkurisati za utakmice i biti u protokolu.

U Bešiktašu trenutno ima tačno 15 stranaca, ali glavni problem je što istovremeno na terenu može biti osam igrača koji ne posjeduju turski pasoš.

Niz klubova je bilo zainteresovano za usluge 19-godišnjaka. Na posubu su ga htjeli klubovi iz Turske, Belgije i Nizozemske. Ipak, ostatak sezone će provesti u Bešiktašu.

Oglasi

Hijerarhijski gledano dosta je igrača kojim Sergen Yalcin viševjeruje. Tu su prije svih Rachid Ghezzal, Bernard Mesnah, Atiba Hutchisnon te Adem Ljajić.

Nezavidan položaj

Konkurencija u ofanzivnom dijelu tima je postala još žešća nakon što je stigao Cenk Tosun pa je Hasić gledajući aktuelnu situaciju u nezavidnom položaju.

Bešiktaš je u samom vrhu tabele, za vodećim Fenerbahceom zaostaje tri boda, mogući osjećaj osvajanja titule prvaka je možda ono i što je najviše utjecalo na Hasićev ostanak na evropskoj strani Bosfora.

Hasić je trenutno na devet nastupa u svim takmičenjma uz dva postignuta gola. Na Bešiktašovih 26 utakmica ove sezone na terenu je proveo svega 250 minuta.

Top Komentari

bosq23
Moze on igrati u Besiktasu, ima kvalitet...samo ako se treneru nametne.
8 0
soccero
Da nije pobjegao iz Dinama sad bi im bio glavni igrač i mogao bi birati gdje ce preći na ljeto. Ovako sjedi na klupi i čekaj
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi