Nazire se ime novog kluba Ajdina Hasića
Foto - Instagram

Višak u Bešiktašu

Nazire se ime novog kluba Ajdina Hasića

M. Šljivak

Ajdin Hasić gotovo sigurno u novoj sezoni neće nositi dres Bešiktaša.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine nije u planovima francuskog trenera Valeriena Ismaela i traži se način da on napusti klub.

Ovaj 20-godišnji fudbaler ima još dvije godine ugovora s istanbulskim klubom. Međutim, kako se na njega više ne računa odlučeno je da ga se pokuša prodati ili eventualno iskoristiti za dogovor s drugim klubovima.

Hasića bi u svojim redovima rado vidio Konyaspor. Hit turskog prvenstva iz prošle sezone spremno je uzeti Hasića i Serdara Saatčija iz Bešiktaša u zamjenu za defanzivca Abdulkerima Bardakčija i dva miliona eura.

Bardakli je velika želja istanbulskih velikana Bešiktaša i Fenerbahčea. Fener je ponudio pet miliona eura i dvojicu igrača na posudbu, no odgovor još nije stigao.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CPEiPjjMO6E/[/instagram]

Oglasi

Na interes Bešiktaša Konyaspor je odgovorio. Jasni su da žele Hasića i Saatčija te dva miliona eura i tu ponudu su predstavili crno-bijelima iz Istanbula.

U narednim danima se očekuju novi razgovori oko ovog transfera i neće biti iznenađenje ako Hasić bude dio posla za Bardakčija.

Podsjetimo, dres Konyaspora nose četiri bh. fudbalera. To su Marin Aničić, Amar Rahmanović, Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović. Hasić bi lako mogao postati i peti.

Bh. fudbaler je imao nekoliko blistavih trenutaka u dresu istanbulskog kluba. U 13 nastupa za prvi tim postigao je dva gola, ali je većinu vremena od dolaska u Tursku proveo na posudbi u Umraniyesporu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CNNfmHwMtQh/[/instagram]

Također, na njega je dosta utjecala i teška povreda koljena koju je imao i koja ga je od terena odvojila gotovo godinu dana te nije mogao da pokaže sve što zna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi