Olmo iznenadio izborom novog kluba

Mnogi su ga vidjeli u nekom od velikana

Olmo iznenadio izborom novog kluba

Dinamo bi u predstojećem prijelaznom roku mogao ostati bez svog najboljeg fudbalera Danija Olma.

Španski fudbaler je očarao javnost igrama koje pruža u dresu Dinama. Maksimirske lože zbog njega su gotovo na svakoj utakmici ispunjene velikim brojem skauta i jasno je da će ga Modri teško zadržati, čega su i sami svjesni i već uveliko tragaju za zamjenom.

I dok bi u Dinamo umjesto njega mogao stići bivši fudbaler Crvene zvezde Guelor Kanga, kao naredna stanica u Olmovoj karijeri pominje se Njemačka, i to Bayer iz Leverkusena koji je poznat kao klub koji daje priliku mladim igračima.

Na popisu želja za ljetni šoping Olma imaju još velikani poput Borussije Dortmund, Bayerna, Juventusa i Milana, ali ugledni AS tvrdi da je BayArena najvjerovatnije naredno odredište mladog fudbalera, koji je i sam svjestan da bi u nekom od navedenih klubova koji su ga pratili teško bio prvotimac.

Da ga klupa ne zanima potvrdio je i sam nedavno.

"Nema tih novaca zbog kojih bi bilo gdje sjedio na klupi", rekao je Olmo.

U Bayeru, s druge strane, jamče Olmu da bio prvotimac s obzirom da bi u Leverkusen stigao kao zamjena za dosadašnju prvu zvijezdu momčadi Juliana Brandta koji odlazi u Borussiju Dortmund.

As tvrdi da bi cijeli transfer mogao koštati Bayer oko 25 miliona eura, što je vrlo dobro cifra, pogotovo ako se uzme u obzir da su Modri doveli Olma prije pet godina za svega 200 hiljada eura.

U protekloj sezoni Olmo je za Dinamo odigrao 44 utakmice i pritom postigao 12 pogodaka uz devet asistencija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Na popisu želja za ljetni šoping Olma imaju još velikani poput Borussije Dortmund, Bayerna, Juventusa i Milana, ali ugledni AS tvrdi da je BayArena najvjerovatnije naredno odredište mladog fudbalera, koji je i sam svjestan da bi u nekom od navedenih klubova koji su ga pratili teško bio prvotimac. Jes, bas nam je na popisu neki olmo iz jebene hrvatske lige...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi