"Poslali smo Bešiktašu ponudu za Ajdina Hasića"

Predsjednik kluba priznao

"Poslali smo Bešiktašu ponudu za Ajdina Hasića"

E. Škorić

Ajdin Hasić se oporavio i ubrzo bi ponovo trebao zaigrati.

Talentovani mladi bh. reprezentativac u Bešiktaš je došao iz zagrebačkog Dinama, no nije se naigrao u turskom velikanu. Proteklih desetak mjeseci pauzirao je zbog povrede, ali čini se da bi mogao na novu posudbu.

Ponovo ga u svom timu želi predsjednik turskog drugoligaša Umraniyespora Tarik Aksar, koji ej u razgovoru za turske medije rekao:

"Dali smo Bešiktašu ponudu za posudbu Hasića i naši pregovori se nastavljaju. Nadamo se da ćemo ponovo moći računati na njega".

Aksar smatra da je olakašvajuća okolnost to što je Hasić već nosio dres Umraniyespora i što su i Bešiktaš i igrač dobili garajnciju da će veznjak dobiti veliku minutažu i imat će priliku da se u potpunosti vrati u formu.

Dvadesetogodišnje krilo i ofanzivni vezni je iz Bešiktaša u drugoligaš Umraniyespor posuđen u januaru 2020. godine, ali osam mjeseci kasnije vratio u redove istanbulskog kluba.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ukupno je prošle sezone u dresu Bešiktaša postigao dva gola na osam mečeva, dok je u dresu Umraniyespora sezonu ranije takođe postigao dva gola, ali uz dvije asistencije na osam mečeva.

Nastupao je za sve mlađe selekcije bh. reprezentacije, a očekuje se da u budućnosti postane i A reprezentativac naše zemlje.

Top Komentari

TesanjskiBrnjo
Propo ko jaja kroz poderane gace
2 5
jc999
Joško Gvardiol, jedan od najboljih igrača Leipziga sa svojih 19 godina i jedan od najtalentiranijih u Bundesligi, a ti se Ajdine sine igraj po drugoj Turskoj ligi... Slušaj ti babu, ipak ti je on otac... ?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi