Pjanić nema namjeru da se na ljeto vraća u Barcelonu, zna se gdje želi igrati

Već pregovaraju

Pjanić nema namjeru da se na ljeto vraća u Barcelonu, zna se gdje želi igrati

Endin Čaušević

Miralem Pjanić je ljetos napustio Barcelonu i stigao je u Bešiktaš na jednogodišnju posudbu.

Pjanić je u katalonski klub došao na ljeto 2020. godine iz Juventusa kao veliko pojačanje, ali se nije naigrao u svojoj prvoj sezoni dok je trener bio Ronald Koeman.

Nakon što je Nizozemac ostao u klubu bh. veznjak je odlučio da napusti Barcelonu jer je bilo jasno da se njegov status u ekipi neće promijeniti. Pjanić je u samom finišu ljetnog prelaznog roka odlučio da ide u Bešiktaš koji ga je doveo na posudbu.

Klub iz Istanbula uspio je dogovoriti s Barcelonom posudbu Pjanića do kraja ove sezone, ali neće imati opciju da na ljeto otkupi ugovor bh. veznjaka.

No, kako pišu španski mediji jutros Pjanić nema želju ni namjeru da se na ljeto vrati u Barcelonu. Mundo Deportivo je objavio da Pjanić želi da ostane u Bešiktašu i nada se da će se klubovi dogovoriti.

Navodno, turski klub je ponudio Barceloni mogućnost da produže Pjanićevu posudu na još godinu dana, te da uključe otkupnu klauzulu u taj dogovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić s Barcelonom ima saradnju do ljeta 2024. godine, ali mnogi smatraju da bh. reprezentativca više nećemo gledati u dresu katalonskog kluba.

Bh. fudbaler je u dosadašnjem dijelu sezone za Bešiktaš odigrao 18 mečeva u svim takmičenjima, te je uspio da upiše četiri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
Cuj Pjanic nema namjeru da se vraca u Barcelonu hehe, bas kao sto ni ja nemam namjeru da radim za NASU. Pjanic ako uspje da ostane u Besiktasu to je i vise nego uspjeh za njega.
14 2
tbra
On je za nekog tukispora ne treba ga ni zvat u reprezentaciju vise
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti