"Ajkule" nakon dvije godine opet u Seriji A!

Crotone u Livornu potvrdio promociju

"Ajkule" nakon dvije godine opet u Seriji A!

Teme:

Sinoć je odigrano 36. kolo Serije B, a dva kola prije kraja sezone smo dobili drugog direktnog putnika u viši rang.

To je Crotone, klub iz Kalabrije, koji će nakon dvije godine ponovo igrati u italijanskoj eliti.

Popularne Ajkule su prvi put u svojoj historiji igrale Seriju A u sezoni 2016/2017, ali su se već naredne oprostile od najjačeg ranga.

Ipak, nakon odlične sezone u drugom rangu, Crotone će ponovo igrati Seriju A.

Crotoneu je sinoć, kako bi matematički potvrdio povratak, trebala pobjeda u gostima kod otpisanog Livorna, a tim iz Kalabrije je uspio u svom naumu i razbio protivnika. Rezultat utakmice u Livornu je glasio 1:5, pa je slavlje u Crotoneu moglo početi.

Podsjetimo, još ranije je direktan plasman u Seriju A potvrdio Benevento, dok će se treći putnik u viši rang tražiti kroz play-off Serije B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi