S Italijanima nema šale: Serie B se nastavlja 26. juna

Fudbal se vraća na Apenine

S Italijanima nema šale: Serie B se nastavlja 26. juna

E. Čaušević

Nakon što je objavljeno da će se Serija A nastaviti 20. juna potvrđeno je da se nastavlja sezone i u drugom rangu italijanskog fudbala - Seriji B.

Italija je bila žarište koronavirusa, ali nakon što je znatno smanjen broj novozaraženi stekli su se uslovi za povratak fudbala. Sezona se nastavlja 13. juna mečevima polufinala Kupa Italije, dok se sedam dana kasnije igra Serija A.

No, pored toga na današnjem sastanku FS Italije i ministra sporta Vincenza Spadafore odlučeno je da će se nastaviti takmičenje i u Seriji B i to 26. juna.

"Serie B će se nastaviti 26. juna i to sada možemo javno reći nakon ovog sastanka. Stvarno je predivno što možemo reći da ćemo nastaviti sezonu", rekao je prvi čovjek Serije B, Mauro Balata.

U Seriji B ostalo je još da se odigra deset kola, a već je jasno da je lider Benevento jednom nogom u Seriji A. Za viši rang bore se još Crotone, Frosinone, Pordenone, Spezia, Cittadella, Salernitana, Chievo, Empoli i Entella.

Dva kluba idu direktno u Seriji B, dok se šest timova bori za preostalo mjesto kroz doigravanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti