Direktorica Ajla Alimanović objavom zabrinula navijače Sarajeva: Bordo tim se seli?

Napustit će Titovu

Direktorica Ajla Alimanović objavom zabrinula navijače Sarajeva: Bordo tim se seli?

E. Škorić

Postoje odavno glasine da bi FK Sarajevo nakon 74 godine mogao promijeniti adresu, te se iseliti iz Titove 38b.

FK Sarajevo sjedište odavno ima na svima dobro poznatoj lokaciji u Titovo ulici na broju 38b, ali posljednja objava direktorice Sarajeva Ajle Alimanović zabrinula je navijače i dodatno podgrijala priču o selidbi klubba.

Alimanović je, naime, danas objavila fotografiju sa Butmira uz opis "New office view", prezentirajući novi pogled iz kancelarije prema terenu na kojem igrači Sarajeva treniraju.

Story na Instagramu direktorice FK Sarajevo Ajle Alimanović 

To je samo jedan od nagovještaja da bi se Sarajevo moglo preseliti na Butmir, budući da je kafić pored Ekonomskog fakulteta, koji je bio u indirektnom vlasništvu Sarajeva, zatvoren i pored profitabilnosti, a na njegovom mjestu otvorit će se Fan Shop Sarajeva.

To je zbunilo navijače koji nisu vidjeli nikakvu logiku u tome da u rzamaku od nekoliko stotina metara budu dva Fan Shopa, ali ispostavilo se da Fan Shopa u Titovoj 38b više neće biti ako se, kao što je nagoviješteno, FK Sarajevo sa sjedištem preseli u Butmir.

Sarajevo u međuvremenu čeka da se vrati na Koševo, na kojem se teren sa hibridom i dalje ugrađuje, ali veoma brzo bi igrači bordo tima trebali domaće utakmice igrati na najvećem stadionu u BiH.

Podsjetimo, Sarajevo je posljednji meč na Koševu igralo još u avgustu prošle godine i očekivalo se da će radovi na sarajevskom stadionu biti dosta ranije završeni, ali zbog učestalih problema koji se pojavljuju iz sedmice u sedmicu to se još uvijek nije desilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub će u nedjelju gostovati u Tuzli kod ekipe Slobode u nastavku sezone koja je privremeno bila "na hlađenju" usred reprezentativnih akcija.

Sarajevo inače ima očajnu sezonu, jako turbulentni rezultati, dosta loša situacija u i oko tima, a na sve i neke vijesti u posljednje vrijeme koje samo dodatno dižu pritisak vjernoj armiji bordo navijača.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Najbolje da odsele u Semizovac . MANJE CE GRAD SMRDITI....
0 2
Drakula
Sta ima ovde zabrinjavajuce. Nek mijenjaju adresu ako mogu i stadion nek prave u butmiru kakvom kosevo kakve pm. Predaleko tribine,nepotrebna atletska staza i jos mnogo stvari.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi