Kao grom iz vedra neba Pepu Guardiolu došlo novo pojačanje

Peti štoper

Kao grom iz vedra neba Pepu Guardiolu došlo novo pojačanje

Edmir Škorić

Činilo se da je gotov prijelazni rok za Manchester City, a u međuvremenu je stiglo još jedno pojačanje.

Dva dana prije kraja prijelaznog roka stigla je informacija da je City postigao dogovor s Borussijom Dortmund o transferu Manueal Akanjija.

Radi se o štoperu koji ima 25 godina i visok ej 188 centimetara, a doveden je na Etihad za 17,5 miliona eura.

Mada, pravo je pitanje zbog čega ga je Pep Guardiola uopšte i doveo. Nikada nije igrao na bekovski pozicijama, a u srcu odbrane je velika konkurencija jer City tu ima Rubena Diasa, Johna Stonesa, Nathana Akea i Aymerica Laportea.

Po tome bi Akanji trebao da bude tek peti štoper u timu, pa je pitanje hoće li i koliko igrati u novom klubu, ali u svakom slučaju Guardiola je želio da bude dio njegovog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Akanji je reprezentativac Švicarske za koju je nastupio 41 puta, a prije Borussije je igrao u Baselu, dok je još bio član Winterthura u kojem je i ponikao.

S Milionerima ima osvojen Kup Njemačke, dva je puta bio prvak Švicarske s Baselom, jednom je osvajao Kup Švicarske i jednom Superkup Njemačke, a sada će vjerovatno dobiti priliku da osvoji trofeje u Engleskoj i na mnogo većoj sceni.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...cuj zasto ga je doveo,pa zato jer mu se moze...sjedit ce na tribinama,ali da ga ne bi ko drugi uzeo...Arapi bacaju pare,a Palestinci nek ga puse...
2 3
rime_
Laporte i Ake su povrijedjeni. Stones staklen. Da je u pitanju Liverpool ne bi bilo ovakvog teksta. To bi bio logican potez, hejterski polunovinaru.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi