Ako Dinamo večeras prođe donijet će zaradu svim klubovima u HNL-u

Ako Dinamo večeras prođe donijet će zaradu svim klubovima u HNL-u

E. Škorić

Dinamo u norveškom Trondheimu protiv Rosenborga igra uzvrat play-offa Lige prvaka i na dobrom je put da prođe u grupnu fazu.

Modri su u prvom susretu slavili s 2:0 i taj rezultat s Masksimira za sada ih grupa u grupnu fazu, no morat će večeras da sačuvaju prednost i ovjere još jedan veliki uspjeh.

UEFA tradicionalno dobro nagrađuje takve uspjehe, pa će Dinamo zaraditi do 25 miliona eura od plasmana u grupnu fazu, ali i ostatak Hrvatske ima razloga da navija za Dinamo.

Naime, svi klubovi HNL-a dobit će oko 400.000 eura zbog Dinamovog uspjeha, što opet i nije tako loša cifra za klubove na ovim prostorima. Za one manje timove to će biti izuzetno koristan poklon.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, Dinamo će igrati za sebe, ali kada već može, zašto ne i da pomogne ostatku lige.

Susret Rosenborga i Dinama igra se večeras od 21 sat.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi