Ako izgubi od Lyona, Sarri odmah 'leti', na klupu dolazi dobro poznato ime za navijače Juvea

Prenosi La Repubblica

Ako izgubi od Lyona, Sarri odmah 'leti', na klupu dolazi dobro poznato ime za navijače Juvea

Maurizio Sarri je jedan od trenera kojima se ovih dana opasno trese stolica. 

Sarri je često osporavan otkad je došao na klupu Juventusa, a negativne kritike su dostigle vrhunac nakon sinoćnjeg poraza od Lyona od 1:0 u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Iako je ekipa još uvijek lider na tabeli u Seriji A to Sarrija neće izvući u slučaju da ispadne od Lyona u Ligi prvaka. Najelitnije fudbalsko takmičenje u Evropi je prioritet za Juve sezonama unazad te je zato i doveden Cristiano Ronaldo koji ima najveću platu u historiji kluba.

Ako Sarri to ne bude mogao obezbijediti, a posebno ako ispadne tako rano i to od slabašnog Lyona, onda će odmah 'letjeti' iz kluba, prenosi La Repubblica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Isti izvor kaže kako će na njegovo mjesto doći dobro poznato ime Massimiliano Allegri. Radi se o treneru koji je do prije 10 mjeseci sjedio na klupi Stare dame, ali je dobio otkaz jer nije uspio osvojiti Ligu prvaka.

Allegrijev povratak u Torino svakako bi bio veliko iznenađenje tim prije jer se on dovodi u vezu i sa nekim drugim evropskim velikanima, prije svega Manchester Unitedom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Izbacio bi ja njega i prije , od kad je on na kormilu- Juve igra sve losije - konstantan pad forme + losi rezultati / Allegri je za njega doktor nauka
7 0
doa297
da Bog da nista ne osvojili ..prepotentni smradovi
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi