"Ako je Neymar želio izaći iz Messijeve sjene, trebao je promijeniti sport"
Foto: EPA

Thierry Henry sasvim otvoreno

"Ako je Neymar želio izaći iz Messijeve sjene, trebao je promijeniti sport"

M. Šljivak

Brazilac Neymar postao je prošle godine najskuplji fudbaler u historiji.

PSG je za usluge ovog fudbalera Barceloni isplatio 222 miliona eura, a kao razlog napuštanja katalonskog velikana često se spominje činjenica da je Neymar želio izaći iz sjene nedodirljivog Lionela Messija.

Međutim, riječi francuske legende Thierryja Henryja sigurno će zaboliti Neymara. Nekadašnji napadač Arsenala i Barcelone je bio bez milosti prema zvijezdi PSG-a.

"Ne znam da li je Neymar otišao iz Barcelone kako bi izašao iz sjene Lionela Messija. Svi igrači na svijetu su u Messijevoj sjeni, a ako Neymar to nije želio da bude, trebao je promijeniti sport", rekao je Henry.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuz je u Barci s Messijem igrao u periodu od 2007. do 2010. godine i u tom periodu je osvojio čak sedam trofeja, među kojima su dvije titule prvaka Španije i trofej Lige prvaka.

Nastupio je ukupno u 121 utakmici za tim sa Nou Campa i postigao je 49 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi