Ako laže sudac, ne laže lopta

VAR tehnologija i sudac ponovo u centru pažnje

Ako laže sudac, ne laže lopta

Fudbaleri Atalante i Juventusa večeras su podijelili bodove odigravši 2:2 u okviru 7. kola italijanske Serije A. 

Juventus je na ovom susretu vodio 2:0, ali Atalanta se na sjajan način vratila i izjednačila rezultat na 2:2 kao malo koja ekipa protiv Juventusa. 

Ipak, na kraju su domaći mogli ostati bez bodova jer je glavni sudac pred sami kraj meča odlučio da pokaže na penal za Juventus. Dybala je izveo slobodan udarac, a glavni sudac Damato je pokazao na bijelu tačku jer je jedan od igrača Atalante u živom zidu navodno igrao rukom. 

Na kraju je Damato odlučio da pogleda ovu situaciju putem VAR tehnologije, a priliku za to su imali i gledatelji pored malih ekrana. Nakon usporenog snimka svima je bilo jasno da je lopta pogodila u rame igrača Atalante i očekivalo se da od penala neće biti ništa, ali se Damato okrenuo i na iznenađenje svih potvrdio svoju odluku. 

Dybalin udarac je nakon toga odbranio Berisha. Kako bi rekao popularni košarkaš Rasheed Wallace: Lopta nikad ne laže...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi