Ako Messi odluči da ide iz Barcelone već se zna gdje će igrati

Oni mogu priuštiti da ga dovedu

Ako Messi odluči da ide iz Barcelone već se zna gdje će igrati

E. Čaušević

U Barceloni ovih dana vlada haotična situacija nakon teškog poraza u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Bayerna (8:2).

Katalonski klub je doživio jednu od najvećih blamaža u historiji kluba, a to je samo još jedan dokaz da su Barceloni potrebne velike promjene. Svi traže da predsjednik Josep Maria Bartomeu podnese ostavku i napusti ovu funkciju jer se od njegovog dolaska izgubila prepoznatljiva Barcina filozofija.

Međutim, čini se da su i mnogim igračima odbrojani dani u Barceloni, te da će većina njih na transfer listu. No, ono što je najviše razočaralo navijače jeste činjenica da je klub došao do toga da i Lionel Messi želi da ode.

Messi ima ugovor na još godinu dana i već neko vrijeme odbija isti da produži. No, španski mediji su sinoć objavili da Argentinac već ovog ljeta želi da napusti Barcelonu, odnosno postavio je ultimatom da odlazi ili on ili Bartomeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo već jutros piše da Manchester City pomno prati situaciju, te da je Pep Guardiola čelnicima kluba rekao da moraju sve uraditi kako bi doveli Messija ukoliko on odluči da ide iz Barcelone.

City je čini se jedini koji može priuštiti dovođenje Messija, a već su to pokušali uraditi prije dvije godine kada ih je Argentinac odbio. No, ukoliko Bartomeu ostane predsjednik Barcelone ne bi bilo iznenađenje da Messi napusti ovaj klub u kojem igra od početka karijere.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1590396893
Ne lupajte gluposti i počnite pisat normalne i provjerene vijesti
6 0
AmarSahi
Počnite pisati vijesti o transferima jedino kada je zvanično, pola vaših glasina je netačno.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi