Ako mislite da imate loš period u životu, čekajte da čujete šta se dešava Diegu Costi

Brazilac u velikim problemima

Ako mislite da imate loš period u životu, čekajte da čujete šta se dešava Diegu Costi

Ako mislite da imate lošu sedmicu u svom životu, pogledajte samo šta se dešava napadaču Atletico Madrida Diegu Costi.

Nakon što je prošle sedmice saznao da je dobio suspenziju od osam utakmica nakon incidenta na meču protiv Barcelone, Costa je optužen i za utaju poreza.

Naime, kako prenosi španski list El Mundo, Poreska uprava Španije tereti Costu da nije platio porez na imidž u 2014. godini koji iznosi čak 1,1 milion eura.

"Poreska uprava optužuje napadača Atletico Madrida za prevaru u ukupnom iznosu od 1,1 milion eura u vezi sa porezima vezanim sa pravo na imidž u 2014. godini", navodi se u članku El Munda.

Brazilac sa španskim pasošem je optužen za skrivanje prihodaod sponzorskog ugovora sa Adidasom kojeg je potpisao prije nego što je prešao u Chelsea.

Zanimljivo, prije Coste s istim problemom su se suočavali Cristiano Ronaldo i Leo Messi, a oni su na kraju odlučili da plate kazne i na taj način riješe slučaj.

Pomenuti izvor prenosi kako će državni tužioci Španije u narednim danima odlučiti da li će protiv Coste biti podignuta optužnica nakon ovih navoda iz Poreske uprave.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Costa nikako nema sreće u posljednje vrijeme jer mu ni na fudbalskom terenu ne ide baš najbollje. Nakon što se vratio u Atletico Madrid prošle sezone, Costa ima velikih problema sa povredama i sa formom te je vrlo rijetko strijelac.

Naravno, ni kazna od osam mečeva suspenzije mu sigurno nije dobro došla. Osim kraja ove, zbog pomenute kazne će propustiti i početak sljedeće sezone.

Top Komentari

Konj konjski
Joj pa kako ce on sad.Sad mora rasitniti onih 100 miliona sa racuna.Eej sta ti je zivot pihh
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti