"Ako nam ponište sve što smo uradili, opraštam se od fudbala"

Dominirali tokom cijele sezone

"Ako nam ponište sve što smo uradili, opraštam se od fudbala"

A. Čaušević

Dok se još uvijek čeka okončanje pandemije koronavirusom pojedini klubovi strahuju da bi se mogla sezona poništiti pa bi sve dobro urađeno bilo uzalud. 

Odavno neko nije dominirao u jednoj sezoni Serije B kao što je to u takmičarskoj godini 2019/20 radio Benevento. Klub sa juga Italije ima 20 bodova prednosti nad drugoplasiranim Crotoneom i promocija je bilo samo pitanje kola.

Krilni fudbaler Beneventa, Oliver Kragl, je jasno poručio ukoliko se poništi sezona i ovom timu negira ulazak u Seriju A da će se oprostiti od fudbala.

"Ova ekipa je ispisala historiju i napravila nešto ogromno. Niko nam ne može oduzeti ono što smo uradili, iako treba da pobijedimo još neke utakmice. Odbiti naš ulazak u Seriju A bi bilo ludost. Ako se to desi napusio bih fudbal", kazao je 29-godišnji Nijemac.

Kragl je među standardnim igračima u timu Filippa Inzaghija. Na 20 odigranih mečeva zabio je četiri gola te upisao sedam asistencija. U klubu je od prošlog ljeta kada je stigao iz Foggije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi