Povratak u Seriju A je praktično osiguran, naredni cilj je dovođenje Radeta Krunića

Bh. reprezentativac trenutno povrijeđen

Povratak u Seriju A je praktično osiguran, naredni cilj je dovođenje Radeta Krunića

A. Čaušević

Rade Krunić je povrijedio stopalo tokom prošle sedmice i očekuje ga minimalno pauza od mjesec dana pa je njegov nastup u baražu za Euro pod znakom pitanja.

Krunić je ljetos prešao u Milan poslije sjajnih igara u Empoliju, a njegova avantura na San Siru bi mogla potrajati samo jednu sezonu s obzirom da ga želi niz klubova s Apenina.

Prema pisanju pojedinih italijanskih medija naredna Krunićeva destinacija mogao bi biti Benevento koji je na korak od povratka u Seriju A.

Benevento je aspolutni lider Serije B, drugoplasiranom Crotoneu bježi 16 bodova i samo je pitanje kola kada će se ekipa s juga Italije vratiti u najjači rang.

U ovom klubu već rade na pojačanjima za Seriju A gdje ne žele biti slučajni prolazik kao prije dvije sezona kada je nanizano niz negativnih rekorda pa je ispadanje bilo neminovnost.

Ovaj put ista greška se želi izbjeći, a veliko pojačanje u veznom redu trebao bi predstavljeti Krunić koji je ove sezone u dresu Milana skupio svega sevet nastupa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U narednom periodu trebali bi početi i pregovori između dva kluba, a Benevento je za početak spreman izdvojiti cifru između 4 i 5 miliona za igrački karton 26-godišnjeg veznjaka.

Ne isključuje se mogućnost da transfer bude realizovan na način koji većina italijanskih klubova i preferira - posudba s pravom otkupa na kraju sezone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

tbra
Ma moze rade bolje kakav benevento
3 0
Melan
Rade Kruniću Majstore Bosna i Hercegovina je uz tebe
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi