Drugoligaš je imao ludu ideju: Željeli smo Ibrahimovića i Mandžukića
Foto: EPA

Priznao sportski direktor kluba

Drugoligaš je imao ludu ideju: Željeli smo Ibrahimovića i Mandžukića

Sportski direktor Beneventa Pasquale Foggia otkrio je kakve su ideje u ovom klubu imali u januarskom prijelaznom roku.

Vještice su apsolutni lideri Serie A, drugoplasiranom Frosinoneu bježe čak 19 bodova i samo je pitanje kola kada će se ekipa sa juga Italije vratiti u najjači rang.

U ovom klubu već uveliko rade na jačanju igračkog kadra, pošto u Seriji A ne žele biti slučajni prolaznici kao prije dvije sezone kada su oborili brojne negativne rekorde, a prilog tome ide u intervju koji je dao njihov sportski direktor Pasquale Foggia.

On je, naime, otkrio kako su na listi želja Beneventa bili - Zlatan Ibrahimović i Mario Mandžukić.

"Predsjednik je želio da dovede Ibrahimovića i Mandžukića prije nego što je otišao u Katar. Ali, morao se pomiriti sa stvarnošću", izjavio je Foggia za Tuttomercatoweb, dodavši:

"Sreća je pa radim sa vrlo ambicioznim predsjednikom, to mi omogućuje da radim s velikim entuzijazmom. Da sve ide svojim tokom potvrđuju i rezultati. Zadovoljni smo s igračima koje danas imamo na raspolaganju, oni su ne samo sjajni igrači, već i sjajni ljudi", dodaje Foggia.

Foggia je na poziciju sportskog direktora došao u ljeto 2018. godine nakon dugogodišnjeg igranja u Seriji A. Nosio je dresove Lazija, Cagliarija, Sampdorije, Milana, Empolija...

Top Komentari

Jaoj, majko mila kakvi novinari rade za sportsportba, pogledajte ovu gresku: "Vještice su apsolutni lideri Serie A, drugoplasiranom Frosinoneu bježe čak 19 bodova i samo je pitanje kola kada će se ekipa sa juga Italije vratiti u najjači rang." Pa koliko znam 'Benvento' ili Vjestice igraju u Seriji B i oni su apsolutni lideri u Seriji B.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi