Gasperini: Fudbal je poput antidepresiva, trebalo se nastaviti igrati

Trener Atalante iznio svoj stav

Gasperini: Fudbal je poput antidepresiva, trebalo se nastaviti igrati

Admin Čaušević

Atalanta je u utorak ostvarila historijski uspjeh. Ekipa iz Bergama se plasirala u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u dvomeču dala čak osam golova Valenciji. 

Usljed epidemije koronavirusom Italija je blokirana, stopirani su svi događaji, a stanovnicima je ograničeno kretanje kako bi se umanjilo daljne širenje virusa.

Trener Atalante Gian Piero Gasperini je u razgovoru za Corriere dello Sport kazao kako je fudbal poput antidepresiva i da se trebalo nastaviti s igranjem bez publike.

"Fudbal je poput antidepresiva, nešto poput što je iznad života i takvim ga smatram. Navike su bitne, ne samo za Italijane. Gledanje utakmice može biti kao terapija. Treblao se nastaviti igrati bez publike, tako ja mislim", kazao je iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fudbal u Italiji se neće najkraće igrati do 3. aprila, a s obzirom da iz sata u sat raste broj zaraženih i preminulih neće biti iznenađenje ako se pauza i oduži.

Top Komentari

Armin29
Bravo
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi