Ako se Belgijanci žale, šta tek onda Brazilci da kažu?

"Nije humano igrati ovdje"

Ako se Belgijanci žale, šta tek onda Brazilci da kažu?

E. Čaušević

Reprezentativci Brazila prije nekoliko dana igrali su u gostima protiv Bolivije utakmicu bez golova.

Brazil je već ranije osigurao plasman u Rusiju, pa je ovaj meč bio bez ikakve važnosti za goste. No, ponovo su Brazilci imali dosta kritika na stadion u La Pazu koji se nalazi na čak 3.640 metara nadmorske visine.

Nakon utakmice Brazilci su morali uzeti dodatni kiseonik kako bi se oporavili. Poznato je da je gostovanje u Boliviji noćna mora za igrače koji nisu navikli na toliku nadmorsku visinu. Zbog toga su Bolivijci često znali pobijediti Argentinu, Brazil, Čile, Kolumbiju...

"Jednostavno nije humano igrati u ovakvim uslovima. Teren, visina, lopta, pa sve je očajno. Ipak, i pored ovakvih uslova mi smo zadovoljni kako smo odigrali ovaj meč", rekao je Neymar.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije