"Ako se liga ne kompletira, ne možete Liverpoolu dati titulu..."

Tako smatra najbolji strijelac lige ikada

"Ako se liga ne kompletira, ne možete Liverpoolu dati titulu..."

S. Grebović

Ni engleska Premier liga nije ostala imuna na koronavirus, koji je prekinuo i ovo takmičenje.

Čelnici Premier lige su nakon višesatne rasprave ipak odlučili da obustave sva fudbalska takmičenja na Ostrvu, iako je bilo priče da neće jer Britanija nije toliko pogođena koronavirusom kao neke druge zemlje.

Za sada liga je obustavljena do trećeg aprila, ali sve su prilike kako će se taj rok još više produžiti.

Kloppovi puleni imaju velikih 25 bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja, ekipu Manchester Cityja i treba im još svega šest bodova da bi se i matematički okitili titulom koju čekaju puna tri desetljeća.

Legendarni Alan Shearer smatra da bi liga trebala biti poništena, te da se titula ne dodijeli nikome i da ni jedan tim ne ispade.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako, i to je veliko ako, sezona ne može biti završena ona definitivno ne možete imati pobjednika i gubitnika. Ako ne možete kompletirati sve utakmice onda ne možete dodijeliti titulu ili da ispadne neko iz lige. Za Liverpool, to bi bilo nevjerovatno surovo. Trebaju im samo šest poena kako bi i zvanično osvojili titulu, bilo bi dosta drugačije ako bi već imali bodove da je osvoje", mišljenja je najbolji strijelac Premier lige svih vremena.

Sutra nas očekuje sastanak čelnika UEFA-e nakon kojeg bi trebalo biti poznata sudbina fudbala na Starom kontinentu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GigantMostarski
Za Arsenal od malena navijam fanaticki, al realno osporit titulu liverpulu ne moze i ne smije nitko! Likovi su gigantski unistili ligu. Pa da do kraja gube, a city dobija opet ih nece stic. Budimo realni
3 2
red devil mo
Ili poništit ili nastavit. Prvaci su svakako. Ali šta od 3.-8. mjesta. Mrtva trka za evropu. Kad bi se odgodilo evropsko sve bi bilo jasnije. Nastaviš ligu regularno. Nakmanje je sporan Liverpool.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi