Ako se Newcastle proda, Mourinho će biti prvi izbor za trenera

Spremni dovesti veliko trenersko ime

Ako se Newcastle proda, Mourinho će biti prvi izbor za trenera

Edmir Škorić

Sheikh Khaled spreman je da kupi Newcastle, mada je treutni vlasnik kluba Mike Ashley neodlučan.

Milijarder Sheikh Khaled bin Zayed Al Nahyan i njegova grupa iz Abu Dhabija imaju želju da preuzmu Newcastle, a potom dovedu velike igrače i velikog trenera.

Vode se pregovori o prodaji kultnog engleskog kluba, a u isto vrijeme Rafi Benitezu ističe ugovor, no to će morati malo da pričeka.

Ukoliko Newcastle padne u ruke novim vlasnicima, onda je skoro pa sigurno da će to značiti i kraj Benitezove epizode na St. James Parku, ali ako vlasnik i osnivač Sport Directa, Ashley, ostane u klubu onda će vjerovatno ostati i Benitez.

Ashley je prije 12 godina za 134 miliona funti kupio Newcastle i sada bi da ga proda za najmanje 350 miliona.

Ako se desi prodaja Newcastlea, Beniteza će onda zamijeniti neko veliko trenersko ime. Spominje se da su potencijalni vlasnici zagrijani za Josea Mourinha ili Arsenea Wengera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak je daleko govoriti o tome u ovom trenutku, a navijači Newcastlea se samo nadaju da će priča o prodaji kluba imati sretan završetak i da će njihov tim krenuti ka vrhu engleskog nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi