Tottenham na korak do prvog pojačanja za novu sezonu
(Foto: EPA) Španski napadač je velika želja Mauricija Pochettina

Perez na meti Pijetlova

Tottenham na korak do prvog pojačanja za novu sezonu

Tottenham nije pretjerano trošio u proteklim godinama, ali sada se čini da Pijetlovi za ljetni prelazni rok planiraju nekoliko pojačanja.

Jedno od njih bi mogao biti i 25-godišnji napadač Newcastlea Ayoze Perez.

Nešto ranije su se pojavile informacije da su Inter i Napoli zainteresovani za Pereza, ali se sada Tottenham uključio u priču, a CalcioNapoli24 tvrdi da je klub iz Londona na korak do osiguravanja njegovog transfera.

Navodno će se Tottenham "otarasiti" Erika Lamele koji se mučio i ove sezone, a njegovo mjesto u ekipi bi trebao zauzeti upravo Ayoze Perez.

Špekuliše da da bi Newcastle od Perezovog transfera mogao inkasirati oko 28 miliona eura, ali će isti zavisiti i od budućnosti Mauricija Pochettina.

Naime, upravo je Pochettino zaljubljenik u Perezove kvalitete (pokušao ga je dovesti i prije tri godine), pa je Španac njegova velika želja. Dakle, Tottenham vjerovatno neće krenuti u realizaciju Perezovog transfera ukoliko Pochettino napusti kormilo ekipe, što je nešto o čemu se intenzivno špekuliše.

Inače, Pochettino je poručio da će o svojoj budućnosti razgovarati tek nakon finala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba dodati i da se Perezu, navodno, sviđa ideja da svoju karijeru nastavi u Italiji jer je uvjeren da bi mu Serija A "godila". Zbog toga treba sačekati i vidjeti da li će sam Perez pristati na eventualni transfer u Tottenham ukoliko pristignu ponude iz Italije.

Ayoze Perez je ove sezone odigrao 41 utakmicu za Newcastle u svim takmičenjima, postigao je 13 golova i upisao četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi