Ako se sezona nastavi, pa se opet prekine zbog korone, Italijani će igrati play off

Našli su rješenje za sve

Ako se sezona nastavi, pa se opet prekine zbog korone, Italijani će igrati play off

Seria A će biti završena pomoću play offa i play outa ukoliko se nastavi, pa ponovo prekine zbog kroonavirusa, prenosi Nacionalna agencija za štampu Italije. 

To je također odlučeno na današnjem sastanku Nacionalnog vijeća s kojeg su već stigle informacije da je krajnji rok za okončanje Serije A produžen do 20. augusta te da će nova sezona početi 1. septembra.

Nogometni savez pristao je i na opciju drugačijeg formata završetka sezone ukoliko se igrači sredinom juna vrate na teren pa sezona opet bude suspendovana zbog Covida19.

Format play off i play out je opisan kao kratka faza borbe za prvaka i borbe za opstanak koji bi uključivao ekipe koje se takmiče za najbolje mjesto i koje se bore da ne ispadnu iz Serije A, Serije B i Serije C.

U slučaju da se od takmičenja potpuno odustane, pomenuti izvor prenosi kako će se 'tabele definirati primjenom objektivnih koeficijenata korekcije'.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za kraj samo dodajmo kako klubovi u Italiji od prošle sedmice treniraju po individualnim programima a da su od početka ove sedmice dozvoljeni i grupni treninzi.

Juventus je bio lider na tabeli prije nego što je Seria A prekinuta, ali imao je samo bod više od drugoplasiranog Lazija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi