Ako želi otpustiti Kompanyja, City će morati dati pravo bogatstvo

Belgijanac često povrijeđen

Ako želi otpustiti Kompanyja, City će morati dati pravo bogatstvo

Belgisjki fudbaler i kapiten Manchester Cityja Vincent Kompany u posljednje vrijeme češće je povrijeđen, nego zdrav, a čini se kako Pep Guardiola više nema namjeru to da trpi.

U rijetkim trenucima kada je Kompany zdrav Guardiola mu pruža šansu u prvoj postavi, ali obzirom da se to veoma rijetko dešava, Španac navodno razmišlja o tome da raskine ugovor sa defanzivcem.

Ipak, problem je u tome što Kompany ima ugovor još 18 mjeseci, a ukoliko se City odluči da ga otpusti ovog ljeta, morat će mu isplatiti 8,5 miliona funti, prenosi Daily Star.

Druga opcija je da ga ostave u svojim redovima i naredne sezone što bi svakako oštetilo njihov budžet obzirom na viosku platu koju Belgijamnac ima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, on je tokom ove sezone odigrao samo deset utakmica u Premiershipu, a sigurno bi ih bilo mnogo više da nije bilo povreda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti