Akrapoviću se ispunila želja: Želio sam Tottenham i Mourinha, možemo ih pobijediti!

Lokomotiv čeka veliki ispit

Akrapoviću se ispunila želja: Želio sam Tottenham i Mourinha, možemo ih pobijediti! · Intervju

Samir Mlaćo

Veliki izazov čeka bh. stručnjaka na klupi bugarskog Lokomotiv Plovdiva Brunu Akrapovića. Akrapović je oduševio sve u prošloj sezoni, osvojio Kup i Super kup Bugarske, a sada će u drugom pretkolu Evropske lige odmjeriti snage sa engleskim Tottenhamom. 

Bivši bh. reprezentativac će tako uz klupu stajati sa legendarnim Portugalcem Joseom Mourinhom. Kada smo ga kontaktirali, djelovao je veoma optimistično. Priznaje da je prije žrijeba i želio Engleze i to na svom stadionu.

"Kada sam vidio s kim možemo igrati, unutrašnji neki osjećaj mi je govorio da će to biti Tottenham Hotspur. Želio sam upravo tu momčad i da igramo sa njima, te da ih izbacimo. Želja se ispunila, sada je na nama da to i ostvarimo. Radujemo se tom meču, znamo kvalitete rivala, a za nas će to definitivno biti praznik i nagrada za sve što smo do sada postigli. Dat ćemo sve od sebe, nećemo se predavati, to je sigurno", priča Akrapović za SportSport.ba.

Tottenham će tako početi prvenstvo, dok je Lokomotiv odigrao četiri kola i sigurno će biti silno motivisan. Zanimljivo da su Englezi tražili meč na svom terenu.

"Liga im starta 12.09,. igraju prvo sa Evertonom prvo kolo, a zatim dolaze nama, pa gostuju Southamptonu. Imat će burnu sedmicu, bio je prijedlog da igramo kod njih, no ja sam to odbio. To je momenat za koji se živi, da igramo na našem stadionu i uvjeren sam da uz dozu sportske sreće možemo im se suprostaviti. Fudbal je najljepša igra na svijetu upravo i zbog toga što su iznenađenja uvijek moguća".

Akrapović će za rivala sa druge strane imati Josea Mourinha.

"Skoncentrisan sam na svoju ekipu, ali sigurno da će to biti veliki trenutak za mene. Sa takvim trenerom stajati na istoj utakmici uz liniju je veliko, no razmišljam samo o svojoj ekipi".

Lokomotiv i Akrapović su hit u Bugarskoj. U ovoj momčadi nastupa i bh. internacionalac Kenan Muslimović. Nakon četiri kola nalaze se na trećem mjestu.

"Nastavljamo kao i prošle sezone. Imamo dobar ulazak u sezonu, teške su bile utakmice, imali smo težak period iza sebe. Tim je bio u karantinu, nismo mogli odraditi dobre pripreme, no poslije izlaska smo osvojili na svježinu Super kup, a sezonu otvorili porazom. Nakon toga smo ipak upisali tri pobjede. Ambicije su da se stabiliziramo, a nisam tip koji će obećavati da ćemo biti prvi, drugi, treći... Bitno je da igraš dobro, kreiraš šanse i sve će doći na svoje".

Priznaje da je koliko mu je to vrijeme dozvoljavalo pratio bh. klubove u Evropi.

"Nisam puno upoznat sa kvalitetom bh. klubova, ali pratio sam. Sarajevo je odigralo dobro, no vidio sam i tu spornu situaciju koja ih je spriječila da možda prođu dalje. Moguće da prođe i Željo. Sretan sam zbog naših klubova, držim im palčeve svima i da prođu što dalje".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ukoliko Željezničar izbaci Maccabi i Kairat, mogući rival u 3. pretkolu mu je pobjednik duela Lokomotiv - Tottenham. Ukoliko Vaš tim prođe dalje, da li klub sa Grbavice ima šanse u eventualnom duelu?

"Ne znam kvalitete Željezničara. Znam da smo mi imali dobru sezonu, osvojili smo Kup i Super kup, sa mnogo motiva izlazimo na svaki meč, mnogo se radi, a kako je to u Želji, ne mogu reći. Radovalo bi me da igramo sa Željom i to u Sarajevu, pa da dođem i u rodni kraj, zaista nisam odavno", priznao je sjajni bh. stručnjak Bruno Akrapović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

IMPERATOR
Očekuje se da izljubi Mourinha kakav Krunoslav Jurčić. Oni su sebe unaprijed otpisali čim se provaljuju da su željeli Tottenham za protivnika. Hoće oni da razmjenjuju dresove i da se slikaju, to je njima.
8 0
ryan.giggs
Što se Bruno pomokri na želju... Hehe
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi