Akter premijeligaške utakmice za pamćenje: "Plakao sam u svlačionici kao dijete..."

Veziri su napravili čudo

Akter premijeligaške utakmice za pamćenje: "Plakao sam u svlačionici kao dijete..."

S. Mlaćo

Meč Premijer lige BiH između Travnika i Modriče iz novembra 2009. godine dugo će se prepričavati.

Domaći su slavili sa 6:5, iako su gosti vodili 4:1, te 5:2.

Viđen je preokret za anale, a Veziri su slavili važnu pobjedu te ostali u ligi.

I dan danas akteri ovog meča biranim riječima se prisjećaju. Jedan je to od mečeva koji igračima i trenerima ostaje u sjećanju cijeli život.

Mirsad Šiljak imao je privilegiju biti dio istog. Bio je strijelac za 5:5, a kada smo ga podsjetili na ovaj susret, emocije su proradile.

"Da li se sjećam utakmice? Uh, kako da ne. Neopisivo, nemoguće...", prve su riječi Šiljka, a zatim nastavlja.

"Postignem gol za 5:5, a zatim pitam saigrača Sarajčića 'da li je dosta'? On kaže 'ako ne pobijedimo ispadamo iz lige'. Tako je i bilo, na kraju smo za bod ostali u ligi. Zaista nemoguća utakmica. A imali smo pravi tim, bila je to prava klapa".

Kako ste kod 2:5 i dalje nastavili igrati. Svi su mislili da je gotovo, gdje je bila vaša nada uopšte?

"Eh... 2:5 je bilo, odmah duga lopta od Sarajčića, ubacim za Dudića on smanji na 3:5. Odmah nakon toga eurogol Ćurića i 4:5. Zatim sam pogodio za 5:5, a onda Dudić za nevjerovatni preokret", prisjeća se Šiljak kao da je utakmica igrana protekle sedmice.

Emocije su proradile kod domaćih, Pirota je slavila, a gosti bili u šoku. Mnogi nisu ni bili svjesni samog rezultata. Kako to i biva, odmah su se pojavili komentari da je susret 'naštiman'. Pogodilo je to Šiljka i saigrače....

"Nemoguće je glumiti onakvo slavlje. Moraš se još nakon svega pravdati ljudima... Ja sam u svlačionici plakao kao malo dijete, pa to se ne glumi", dodao je Šiljak na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kapiten Vezira u tom meču bio je legendarni Elvedin Varupa. Varupa je preminuo 2015. godine, ali u vezirskom gradu i NK Travnik nikada nije zaboravljen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi