Ni Prva liga nije kao što je nekad bila

Službena lica položila ispit u 16. kolu, zeleni teren u glavnom planu

Ni Prva liga nije kao što je nekad bila

S. Mlaćo

Iza nas su susreti 16. kola Prve lige FBiH, a na ukupno osam utakmica pobjedu su na čak sedam odnijeli domaćini.

Čast gostiju osvajanjem boda u Kaknju spasio je HNK Orašje (2:2).

Pod lupom javnosti, ali i organa NS FBiH bila su službena lica.

Nakon akcije VAR koja je potresla bh. sportsku javnost, a posebno Prvu ligu i hapšenja sudija, delegata.., jasno je da se očekuje mnogo kvalitetnije suđenje, što su iz NS FBiH i isticali u razgovoru za SportSport.ba.

U sedam susreta pokazana su četiri crvena kartona (po dva u Tešnju i Jajcu), dok je publika po jedan jedanaesterac vidjela u Tešnju, Gračanici i Banovićima. TOŠK i Bratstvo su iskoristili 'penaltik', dok Čapljina u Banovićima nije.

Zanimljivo da primjedbi na suđenje nema, bar zvaničnih, što svakako može da raduje.

Iz Saveza su ispoštovali obećanje da će jedan meč biti u live prijenosu (FK Rudar - HNK Orašje), dok je sa tri kamere 'odrađen' meč između Metalleghea i Goražda.

Očigledno je da su se i klubovi okrenuli zelenom terenu, te da su radnje koje nemaju veze sa nogometom, odnosno sportskim nadmudrivanjem, bar za sada nestale.

Pohvale na suđenje imao je trener TOŠK-a Igor Remetić.

"Hvala navijačima koji su nas i sada nosili do pobjede i bili vjetar u leđa. Sve pohvale za suđenje, te ako bude ovako u proljetnom dijelu prvenstva, onda će ova liga biti na puno većem nivou nego do sada", kazao je Remetić između ostalog za SportSport.ba.

I njegov kolega Nikola Nikić, trener Bratstva, čestitao je sudijama meča u kojem je njegovo Bratstvo nakon preokreta nadigralo neugodni Travnik (2:1).

Ispit su položili i organi NS FBiH, a treba istaći da nije zabilježen nijedan incident, prije, tokom i poslije susreta.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Svakako da nas ove vijesti raduju i možemo samo da poželimo da tako bude i u nastavku sezone kada svakako neće nedostajati uzbuđenja. Velika je borba za vrh, ali i u donjem dijelu, no zašto da ne vjerujemo da sve može proteći u duhu sporta.

U tome svakako moraju učestvovati svi akteri, počevši od publike pa do organizatora meča, službenih lica, nogometaša, trenera, medija...

Top Komentari

Gari Garinča
Izborna je godina u organima NS F BiH, treba malo ušminke.
2 0
enko
Sve ce biti ok.kada se smjene clanovi sudijskog komiteta i takmicarske komisije ,kvalitet ce se tada podici na visu razinu bar 30%.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi