Na Piroti je odigran 'najluđi' meč Premijer lige: Preokret za pamćenje i nevjerovatan rezultat
Screenshot (Youtube)

Gosti su imali sve, ali na kraju kući otišli bez bodova

Na Piroti je odigran 'najluđi' meč Premijer lige: Preokret za pamćenje i nevjerovatan rezultat

Samir Mlaćo

Miruje i nogomet u BiH. Dok su lopte negdje u prostorijama klubova, nama ostaje da se prisjećamo nekih ranijih susreta elitnog ranga bh. nogometa koji su nas 'osvojili'.

Jedan od tih je definitivno duel Travnika i Modriče (6:5) odigran krajem novembra 2009. godine na stadionu Pirota.

Meč je sudio Goran Paradžik, a Veziri su poveli pogotkom Elvedina Varupe, nekadašnjeg kapitena kluba i jedne od legendi Premijer lige, koji je preminuo 1. augusta 2015.godine. No zatim šok za domaće. Modriča do 55. minute dolazi do čak četiri pogotka. Dva puta je pogodio Vladan Kujundžić, a po jednom Joco Stokić i Vladimir Rankić.

Nisu se domaći predavali, pa Sarajčić u 63. minuti smanjuje na 2:4. Gosti samo šest minuta kasnije preko Joce Stokića dolaze do 5:2 i činilo se da je da je sve gotovo, no onda kreće ludnica kakvu Premijer liga ne pamti.

Veziri od 70. do 89. minute postižu četiri pogotka i dolaze do tri boda. Feđa Dudić, danas šef struke Veleža i jedan od najperspektivnijih trenera u BiH, smanjuje na 3:5, a zatim Anel Ćurić pogađa za 4:5.

Nastavili su Veziri sa uraganskim napadima. Mirsad Šiljak na asistenciju Dudića pogađa za 5:5, da bi Dudić u 89. minuti pogodio za 6:5 i donio svom timu nevjerovatnu pobjedu. Mnogi ljubitelji nogometa u našoj zemlji ali i regionu kada su vidjeli rezultat sa Pirote u prvi mah pomislili su da se radi o pogrešci.

Akteri meča su nakon istog kazali da sličan meč nisu igrali ni gledali, te da se desilo pravo čudo.

"Ovo je prosto nemoguće. Ne znam, oduševljen sam", kazao je Dudić.

U istom tom kolu između ostalog Leotar je pobijedio Slaviju 2:1, Čelik Zrinjski 4:1, dok je Željezničar slavio u Laktašima sa minimalnih 1:0...

Sastavi timova:

NK Travnik: Delić, Bradarić, Helvida, Terzić, Varupa, Sarajčić, Ćurić, Šiljak, Pranjković, Dudić, Erić. Trener: Nedžad Selimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Modriča Maxima: Tripić, Alić, Djaković, Joksimović, Jolović, Radulović, Rankić, Savić, Stokić, Kujundžić, Stajić. Trener: Marko Stojić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi