Cristiano Ronaldo nastavlja svoju golgetersku seriju u Saudijskoj Arabiji

Gol za vodstvo

Cristiano Ronaldo nastavlja svoju golgetersku seriju u Saudijskoj Arabiji

Esmer Oštraković

U toku je utakmica u okviru 22. kola domaćeg prvenstva u Saudijskoj Arabiji, a Al Nassr za koji nastupa Cristiano Ronaldo gostuje kod Al Adalha.

Gosti su na ovoj utakmici bili favoriti, ali se domaća ekipa dobro držala sve do 40. minute utakmice kada je dosuđen penal za Al Nassr.

Odgovornost je preuzeo ko drugi nego Cristiano Ronaldo, te je matirao domaćeg golmana i tako doveo svoju ekipu do vodstva.

Gol možete pogledati OVDJE.

Gostima je ova pobjeda itekako potrebna kako bi održali korak sa vodećim Al-Ittihadom koji također ima vodstvo na svojoj utakmici.

Al-Ittihad trenutno ima 53 boda, dok Al Nassr ima bod manje, te se očekuje velika borba za prvo mjesto do kraja sezone.

Oglasi

Sa druge strane Al Adalh se bori za opstanak, te se nalaze na 15. mjestu na tabeli sa 17 osvojenih bodova.

Izvjesno je da će danas upisati poraz jer gube, a nisu pružili ni pretjerano dobru partiju u dosadašnjem dijelu utakmice.

Od svog dolaska u Saudijsku Arabiju Ronaldo je itekako opravdao epitet pojačanja i igra zaista dobro u svojoj novoj ekipi.

Upisao je Ronaldo osam nastupa za Al Nassr, a uspio je postići devet golova, te dvije asistencije.

Sigurno je da se očekuje da upravo on svoju ekipu vodi do naslova prvaka do kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi