Nekada su bili kao braća: Ramos zadao Ronaldu posljednji udarac!

Stigla je nevjerovatna vijest

Nekada su bili kao braća: Ramos zadao Ronaldu posljednji udarac!

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos su skoro deset godina dijelili svlačionicu u Real Madridu i zajedno su kreirali neke od najvećih uspjeha u historiji najvećeg kluba na svijetu.

Putevi Ronalda i Ramosa su se razdvojili 2018. godine kada je Portugalac otišao u Juventus, a tri godine kasnije Kraljeve je napustio i Španac besplatnim odlaskom u PSG.

Višestruki osvajač Zlatne lopte trenutno igra u Saudijskoj Arabiji za ekipu Al Nassra. Saudijski klub je u posljednje vrijeme pokušao privoliti još neke velike zvijezde, ali bezuspješno.

Na listi želja se nalazio i Sergio Ramos, ali je ako je vjerovati vijestima iz inostranih medija, legendarni štoper odlučio da zada ozbiljan udarac Ronaldu.

Ramosu ugovor sa PSG-om ističe na kraju sezone. Preogovori oko produženja su ušli u slijepu ulicu i naznaka oko nastavka saradanje uopšte nema.

Situaciju je već iskoristio Al Hilal koji već radi na Ramosovom dovođenju. Saudijci su spremni izdvojiti ogroman novac kao niti jedan drugi evropski klub.

Oglasi

Upravo bi finansijska strana mogla biti i presudna da jednog od najboljih defanzivaca ikada gledamo na egzotičnoj destinaciji u jesen karijere, i to u dresu najvećeg rivala Ronaldovog Al Nassra.

Al Hilal je ranije spremio ponudu od 400 miliona za Lea Messija što je Argentinac odbio, pa su novac odlučili preusmjeriti na neke druge velike zvijezde.

Prvi na listi je Ramos. Gledati Ronalda i Ramosa jednog protiv drugog je ono što Saudijci silno žele zato i neće štediti novac kada već nisu uspjeli dovesti Messija.

U Saudijskoj Arabiji žele da budu u samom vrhu fudbala te uopšte ne pitaju za cijenu. Vrata brojnim zvijezdama je otvorio Ronaldo pa je za očekivati i dolazak drugih brojnih fudbalera.

Slavni Portugalac je nedavno kazao da će prvenstvo Suadijske Arabije kroz pet ili šest godina biti među najboljim na svijetu, a dovođenjem brojnih zvijezda Saudijci su na pravom putu da ispune Ronaldovu prognozu.

Top Komentari

user1659566597
A glupog naslova,kakvo zabijanje u leđa ****m vas glupa
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi