U Rijadu pala teška bruka nakon 20 minuta nadoknade: Svijet ismijava fudbalske plaćenike...

Al Hilal odmah kiksao

U Rijadu pala teška bruka nakon 20 minuta nadoknade: Svijet ismijava fudbalske plaćenike...

Admin Čaušević

Na niz skupocjenih evropskih zvijezda su potrošili oko 300 miliona eura i to bez plata, ali već u prvoj utakmici na pohodu ka kontinentalnom pravku su se propisno obrukali. 

Među klubovima koji su ovog ljeta odradili najbolji prijelazni rok je Al Hilala pošto su u klub između ostalih stigli Neymar, Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić, Kalidou Koulibaly, Ruben Neves i drugi.

Slavni saudijski klub je na brojna zvučna imena potrošio ogroman novac, ali to nije spriječilo tešku bruku u prvom kolu azijske Lige prvaka koja je počela večeras.

Al Hilal je bio domaćin ekipi Navbahor Namangan, a gosti iz Uzbekistana su vodili do do samog kraja kada su pokleknuli za 1:1.

Sasvim očekivano statistika je bila na strani Saudijaca, ali Neymar i društvo su djelovali poprilično nezainteresovano i tromo.

Oglasi

Uzbekistanci su poveli u 52. minuti kada je poslije lijepe kontre mrežu domaćin zatresao 22-godišnji Doniyor Abdumannopov.

[twitter]https://twitter.com/mohd_media909/status/1703849998931075428[/twitter]

U ostatku meča se igrala praktično viktorija, međutim gosti su se odlično branili, tačnije favorizovani domaćin nije uspjevao ništa da uradi.

Sudija Mohammed Hassan je meč produžio za čak 20 minuta u oba poluvremena, a veliku šansu za domaće u nadoknadi je imao Mitrović kada je šutirao glavom.

Ipak, domaćin je uspio izjednačiti u 100. minuti kada je poslije udarca glavom mrežu zatresao Al Bulayahi.

[twitter]https://twitter.com/mohd_media909/status/1703862231220277316[/twitter]

Inače, stoperski par u ekipi iz Uzbekistana su činili Miloš Milović iz Crne Gore i Filip Ivanović iz Srbije te oni nose najveće zasluge za ovaj rezulta.

Poraz Al Hilala je definitivno ostavio u šoku i kladioničare, dok će se bivše zvijezde evropskog fudbala sigurno naći na meti ismijavanja zbog večerašnjeg poraza.

Iz grupe u kojoj se još nalaze Nassaji i Mumbai dalje ide samo prvoplasirani tim, pa će Al Hilal imati dovoljno vremena da nadoknadi večerašnji kiks.

Top Komentari

Culer
Jedini koga se ismijava ste vi! Pa vi ne znate ni konačan rezultati i time zaključak napisati! Sramota.
6 0
Sioux1921
Cuj svijet pa niko ne gleda ovu saban ligu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi