Bahatost Saudijaca više neće da trpi, spakovao kofere, čekirao kartu za Evropu i našao novi klub

Karijeru nastavlja u Engleskoj

Bahatost Saudijaca više neće da trpi, spakovao kofere, čekirao kartu za Evropu i našao novi klub

Endin Čaušević

Al Ittihad ljetos je potrošio pravo bogatstvo na dovođenje pojačanja, ali rezultat je u prvom dijelu sezone izostao. Neki od igrača koji su došli u klub prije pola godine već su spakovali kofere i već se zna ko prvi napušta saudijski klub.

Klubovi iz Saudijske Arabije prošlog ljeta pokazali su kakvu moć imaju kada je novac u pitanju i nisu štedili na dovođenje igrača, a među prvim akvizicijama Al Ittihada tada je bio portugalski igrač Jota koji je doša iz Celtica.

Al Ittihad je za ovog 24-godišnjeg ofanzivca izdvojio čak 30 miliona eura što znači da je Celtic zaradio 15 miliona eura za samo godinu dana od njegovog transfera iz Benfice.

Međutim, Jota se na kraju pokazao kao promašaj Al Ittihada jer u ovom klubu nije dobio pravu šansu da se dokaže. Klub je nakon njega doveo Karima Benzemu i još nekoliko zvijezda zbog čega je Jota totalno ispao iz plana.

Većinu utakmica Portugalac je odgledao s tribina i nakon svega šest mjeseci odlučio je da je vrijeme da spakuje kofere i vrati se u Evropu nakon neuspješne avanture u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

Jasno je da je Jota zaradio odličan novac za kratak period, ali shvatio je da nije sve u tome. Ovog januara dobio je nekoliko zanimljivih ponuda i čini se da je poznato u kojem klubu će Portugalac nastaviti karijeru.

Naime, engleski mediji pišu da je on pred potpisom za West Ham i da se čeka samo zvanična potvrda. Jota je dogovorio sve s West Hamom, a engleski klub je našao zajednički jezik i s Al Ittihadom.

Jota sada čeka samo zeleno svjetlo da napusti pripreme saudijskoj kluba i otputuje za London na ljekarske preglede i potpis ugovora.

Portugalac je od dolaska u Al Ittihad za ovaj klub u svim takmičenjima odigrao tek 11 mečeva i zabio je dva gola. Ukupno je na terenu proveo nešto više od 500 minuta što je sigurno za njega itekako razočaravajuće.

I Celtic je bio među klubovima zainteresovanim za Jotu, ali umjesto povratka u Škotsku ovaj 24-godišnjak odlučio je da ide u West Ham i okuša se u engleskom Premiershipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti