Benzema uništio Al Ittihadu transfer o kojem bi pričao cijeli svijet, sve dogovorili, a onda šok

Mjesecima su radili na tome

Benzema uništio Al Ittihadu transfer o kojem bi pričao cijeli svijet, sve dogovorili, a onda šok

E. Čaušević

Karim Benzema ovog januara je glavna tema fudbalske javnosti nakon što je izazvao skandal u Al Ittihadu i poručio da želi da napusti Saudijsku Arabiju. Čelnici Al Ittihada su ogorčeni ponašanjem Benzeme koji je na taj način upropastio ovom klubu nevjerovatan transfer.

Benzema se našao na velikom udaru kritika nakon prvog dijela sezone jer navijači Al Ittihada nisu zadovoljni njegovim igrama, te su očekivali od njega da igra na nivou kao što je to radio u Real Madridu.

Francuz je ljetos iznenadio sve odlaskom u Saudijsku Arabiju gdje je postao jedan od najplaćenijih igrača, ali čini se da je shvatio da nije sve u novcu.

Benzema je zbog udara javnosti izbrisao profile s društvenih mreža i otišao na odmor, te je suspendovan jer je na pripreme Al Ittihada kasnio čak 17 dana. On ne krije da želi napustiti klub, no čelnici Al Ittihada ne žele dopustiti da čovjek na kojeg su potrošili preko 200 miliona eura tek tako ode.

Međutim, pored problema i turbulencija u svlačionici Benzema je čelnicima Al Ittihada stvorio još jednu glavobolju koju uopšte nisu očekivali.

Oglasi

Naime, poznato je da Al Ittihad već mjesecima "koketira" s Mohamedom Salahom i pokušava dovesti Egipćanina. Navodno, pregovori su išli u dobrom smjeru i pripremao se teren za dolazak Salaha u Al Ittihad na ljeto, ali kako stvari stoje od toga nema ništa.

Engleski mediji pišu da je Salah vidio šta se dešava Benzemi u Al Ittihadu i ne želi to da doživi, te je navodno zbog toga odustao od bilo kakvih pregovora s tim klubom.

Čelnici Al Ittihada su razočarani Salahovim potezom jer su smatrali da je transfer već dogovoren i vjerovali da su doveli još jednu veliku zvijezdu, no sve se preko noći srušilo kao kula od karata.

Salah je shvatio da u Saudijskoj Arabiji nije sve tako bajno kao što se čini, a pored Benzeme to je vidio na primjerima bivših saigrača Jordana Hendersona i Roberta Firmina koji su nakon svega nekoliko mjeseci napustili tu zemlju i vratili se u Evropu.

Sve to itekako ide u prilog Liverpoolu koji ne želi izgubiti svog najboljeg igrača i na Anfieldu već spremaju novi ugovor za 31-godišnjeg Egipćanina.

Salah ima ugovor s Redsima do ljeta 2025. godine, no Liverpool želi da produži ugovor na još barem godinu dana. Činilo se da je odlazak u S. Arabiju samo pitanje trenutka, no sada se desio preokret koji Liverpoolu ide u korist.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi