Arapi su naišli na najluđeg u Evropi: "Za taj novac možete dobiti samo njegovo stopalo"

Neće ni da čuje

Arapi su naišli na najluđeg u Evropi: "Za taj novac možete dobiti samo njegovo stopalo"

Edmir Škorić

Saudijski klub Al Hilal pokušavao je dugo vremena dovesti zvijezdu iz Serije A, ali nije uspio u tome.

Al Hilal je jedan od nekolicine saudijskih klubova koji su ovog ljeta inzistirali na velikim pojačanjima iz Evrope. Uspjeli su na kraju da kupe Neymara, Malcoma, Rubena Nevesa, Aleksandra Mitrovića i Sergija Milinković - Savića.

Ponajveći klub u zemlji, mnogi će reći i najveći, potrošio gotovo 300 miliona eura na velike zvijezde koje su došle iz najjačih evropskih liga.

Bila im je želja i zvijezda Napolija Victor Osimhen, za kojeg su nudili čak 200 miliona eura, ali im je tvrdoglavi predsjednik Napolitanaca Aurelio De Laurentiis rekao NE!

Štaviše, poslao im je email za kojeg L'Equipe tvrdi da je bio "malo i šaljiv", a u kojem je De Laurentiis jasno pokazao šta misli o ponudi iz Saudijske Arabije.

Oglasi

"Sa tim novcem možete kupiti samo Osimhenovo stopalo. Za iduću godinu ponudite 500 miliona eura i možda ćemo razmotriti ponudu, ali ponavljam: možda", napisao je predsjednik Napolija.

Prošle sezone 24-godišnji Victor Osimhem bio je ključan u osvajanju titule, postigavši ​​31 gol u 39 utakmica, od čega 26 na utakmicama Serije A.

Osimhena su pratili mnogi evropski velikani poput Manchester Uniteda, Chesleaja, Liverpoola i PSG-a, no Napoli je uporan da ga zadrži.

Osimhen je prije Napolija igrao za Lille, Charleroi i Wolfsburg, te je definitivno pokazao da je jedan od najboljih napadača u Evropi u ovom trenutku. Ipak, najmanje do ljeta ostat će u Evropi, iako Arapi nekada znaju biti istrajni u svojim namjerama.

Al Ahli već posjeduje brojne zvijezde, pa je vrlo moguće da je u međuvremenu odustao od Osimhena, za kojeg bi na kraju sezone mogla započeti velika potjera od strane najvećih klubova na Starom kontinentu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi