Pomračenje uma zvijezde Al Nassra, sudija nije vidio šta je uradio, a onda je pogledao snimak

Dobio direktan crveni karton

Pomračenje uma zvijezde Al Nassra, sudija nije vidio šta je uradio, a onda je pogledao snimak

Endin Čaušević

Al Nassr i Al Etiffaq igraju trenutno utakmicu osmine finala Kupa kralja Saudijske Arabije, a prvo poluvrijeme obilježio je Anderson Talisca koji je dobio direktan crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača.

Al Nassr ima ulogu favorita u današnjem meču protiv ekipe Stevena Gerrarda, ali sve im je otežao Anderson Talisca koji je dobio direktan crveni karton.

Talisca je pored Cristiana Ronalda ponajbolji igrač Al Nassra, no žutu minutu Brazilca snimile su kamere, a glavni sudija mu je nakon što je pogledao VAR snimak pokazao crveni karton i put ka svlačionici.

Domaći su dobro igrali u prvom dijelu i imali nekoliko odličnih prilika, ali se Al Ettifaq uspio odbraniti.

I kada su svi očekivali da sudija označi kraj prvog poluvremena u centru pažnje našao se Talisca koji je bio u duelu s jednim od igrača protivničkog tima, a onda je napravio nevjerovatno bezobrazan potez.

Talisca je rukom u glavu udario igrača Al Ettifaqua koji je odmah završio na podu, ali sudija u prvi mah nije vidio šta se desilo.

No, dobio je poziv iz VAR sobe da pogleda snimak, a nakon što je vidio šta se desilo bez mnogo razmišljanja Talisci je pokazao direktan crveni karton.

Šta se tačno dešavalo duboko u nadoknadi prvog dijela, te zašto je Talisca dobio crveni karton POGLEDAJTE OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti