Nakon više od osam godina rastaju se City i De Bruyne, a Belgijanac već ima novi tim
Foto - EPA

KDB putem svih drugih

Nakon više od osam godina rastaju se City i De Bruyne, a Belgijanac već ima novi tim

M. Šljivak

Kevin de Bruyne nakon više od osam godina napušta Manchester City i karijeru će od januara vjerovatno nastaviti u redovima Al-Nassra iz Saudijske Arabije. Posao je navodno već dogovoren i 32-godišnjak će putem mnogih zvijezda put Azije.

Kevin de Bruyne je već osam godina član Manchester Cityja. Među Građanima je stekao status jednog od najboljih fudbalera svijeta, no čini se kako je došlo vrijeme za rastanak.

Iskusni 32-godišnji veznjak karijeru će vjerovatno nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Gazzetta dello Sport navodi kako je u ovom slučaju sve gotovo završeno i da će De Bruyne put Saudijske Arabije.

Belgijanac je samo jedan u nizu fudbalera koji će zaigrat u ovoj zemlji čija je liga ispunjena velikim zvijezdama, a u ekipi Al-Nassra će se pridružiti Cristianu Ronaldu, Sadiju Maneu, Marcelu Brozoviću, Aymericu Laporteu...

Saudijska Arabija tako samo potvrđuje da je itekako ozbiljna u kreiranju jedne od najjačih liga svijeta. Velike zvijezde prihvataju ogromne cifre i one su postale najbitnije od svega.

Oglasi

De Bruyne je navodno dobio ponudu kakva se ne odbija i koja je mnogo veća od one koju zarađuje u Cityju, a koja iznosi čak 20.8 miliona funti na godišnjem nivou.

Ni Belgijanac nije želio propustiti šansu da uzme ogroman novac i već u januaru bi mogao postati član Al-Nassra koji će tako u svojim redovima imati neke od najboljih fudbalera na svijetu.

Kevin de Bruyne je u Manchester City stigao 2015. godine iz ekipe Wolfsburga i plaćen je 76 miliona eura. Njegovo dovođenje ispostavilo se kao pravi potez jer je pomogao Građanima da postanu dominantan tim u Engleskoj, ali i u Evropi.

On je u proteklih osam godina odigrao 358 utakmica za Građane i ima učinak od 96 pogodaka i 153 asistencije. Osvojio je pet titula prvaka, Ligu prvaka, dva FA Kupa, pet EFL kupova, te Community Shield.

U karijeri je pored Cityja i Wolfsburga igrao za Chelsea, Werder Bremen i Genk.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi