Cristiano Ronaldo će večerašnji meč htjeti što prije zaboraviti
Cristiano Ronaldo i Al Nassr ostaju bez trofeja ove sezone i to je sasvim sigurno veliko razočarenje (Foto: Screenshot)

Al Nassr napravio veliki kiks

Cristiano Ronaldo će večerašnji meč htjeti što prije zaboraviti

Midhat Šljivak

Al Nassr napravio je veliki kiks u 26. kolu Premier lige Saudijske Arabije. Bod je odnijela ekipa Al Khaleeja, a konačan rezultat bio je 1:1. Cristiano Ronaldo nije napravio previše i ovaj meč će htjeti što prije zaboraviti.

Cristiano Ronaldo i Al Nassr polako gube korak u borbi za šampionsku titulu u Saudijskoj Arabiji i izvjesno da ekipa ostaje bez trofeja. Važne bodove odnio je Al Khaleej i susret je okončan neriješenim rezultatom, 1:1.

Gosti odlično ulaze u meč. U četvrtoj minuti Fabio Martins postiže prekrasan gol za prednost gostiju od 1:0.

Vratio se Al Nassr brzo u meč. Alvaro Gonzalez zabija pogodak u 17. minuti za 1:1.

Oglasi

Al Nassr je očekivano dominirao terenom u ostatku meča. Cristiano Ronaldo je imao nekoliko pokušaja u prvom dijelu, no nije mogao do gola i na odmor se odlazi rezultatom 1:1.

I u nastavku ista slika na terenu.Al Nassr napada, protivnik se brani, no završni udarac je izostao i propadala je šansa za šansom.

Dosta je tu bilo i problema u organizaciji igre, dosta pogrešnih pasova, ali i situacija u kojima se ni CR nije mogao snaći kao ranije i vidljivo je da su ga godine već stigle.

Napadi su bili uzaludni. Pogodili su domaći i okvir gola u samom finišu, Ronaldo je imao još jednu odličnu šansu šutiravši pored gola i na kraju je ostalo 1:1.

Al Nassr je sada mnogo dalje od titule prvaka. Četiri kola prije kraja imaju dva boda manje od vodećeg Al Ittihada koji ima i utakmicu manje i koju će odigrati večeras.

Premier liga Saudijske Arabije, 26. kolo:

Al Nassr - Al Khaleej 1:1

Top Komentari

DamirS
Al Nassr je bio prvi na tabeli dok nije došao Ronaldo. Ma otkad ja to govorim: tamo gdje on dođe, tu je samo šminka i parada za publiku, tu prestaje timski fudbal. Da se razumijemo, čovjek je napravio sjajnu karijeru i postigao puno toga ali zadnjih nekoliko godina je bukvalno uništavao fudbal u Juventusu, Unitedu a evo sada i u Arabiji. Ali ako je nekome bitniji show od fudbala....eto dobili su show a fudbal trpi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije