Ronaldo i društvo deklasirali protivnika i ostali u igri za titulu!
Al Nassr je došao do jako bitna tri boda u borbi za naslov

Al Nassr slavio

Ronaldo i društvo deklasirali protivnika i ostali u igri za titulu!

Midhat Šljivak

Al Nassr je u 24. kolu Premier lige Saudijske Arabije savladao na svom terenu Al Raed S 4:0 i ostao je u igri za osvajanje titule prvaka pet kola prije prvenstva. Golove za domaće su postigli Cristiano Ronaldo, Abdulrahman Ghareeb, Mohammed Maran i Abdulmajeed Al Sulaiheem.

Al Nassr je večeras prekinuo niz od dvije utakmice bez pobjede. Al Raed je savladan s 4:0 uz pogotke jedan pogodak Cristiana Ronalda.

Domaći sastav je odlično ušao u utakmicu i u četvrtoj minuti meča dolazi do prednosti. Al Ghannam ubacuje loptu na peterac, a Cristiano Ronaldo postiže pogodak za 1:0.

Al Nassr je dominirao u prvom dijelu. Imali su domaći još nekoliko solidnih prilika, no CR i društvo nisu uspjeli biti smireni u završnici i na odmor se odlazi vodstvom od 1:0.

Cristiano i društvo su i u nastavku bili bolji. U 55. minuti su stigli do drugog gola, a lijepu akciju završava Abdulrahman Ghareeb za prednost od 2:0.

Oglasi

Nije se Al Nassr zadovoljavao ovim rezultatom već je konstantno jurišao naprijed. Ronaldo je kreirao nekoliko šansi za saigrače, a čini se da je njegov tim oštećen i za penal.

U 90. minuti meča postignut je i treći gol. Lijepu akciju domaćeg tima završava Mohammed Maran za prednost od 3:0.

Tačku na ovaj meč postavio je Abdulmajeed Al Sulaiheem u 94. minuti meča za konačnih 4:0.

Oglasi

Al Nassr je ovom pobjedom došao do 56. boda u sezoni. Tri buda je ovaj tim iza vodećeg Al Ittihada koji ima i meč manje i kojeg igra 3. maja protiv Al Taawona.

Prvenstvo u Saudijskoj Arabiji ulazi u samu završnicu. Nakon ove utakmice preostaje još pet kola i Al Nassr je u poprilično lošoj poziciji u borbi za titulu.

Oni su ove sezone izgubili sve što su mogli. Gubitak prvenstva sigurno bi bio najveći udarac i dosta toga bi se slomilo na Cristianu Ronaldu kojeg plaćaju 200 miliona eura po sezoni.

Premier liga, 25. kolo:

Al Nassr - Al Raed 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije