Ne mora Ronaldo zabijati da bi njegov klub pobjeđivao, ali uvijek napravi ono što treba
Portugalski napadač je ovog puta ostao bez gola, ali je učestvovao u pobjedi s dvije asistencije

Dvije asistencije Portugalca

Ne mora Ronaldo zabijati da bi njegov klub pobjeđivao, ali uvijek napravi ono što treba

M. Šljivak

Al Nassr je u 17. kolu prvenstva Saudijske Arabije na svom terenu savladao ekipi Al-Taawona s 2:1, a ponovo je u centru pažnje bio Cristiano Ronaldo koji je u ovom susretu ostao bez pogotka, ali je upisao dvije asistencije.

Al Nassr je uz dosta muke došao do nova tri boda u prvenstvu. Al-Taawon je se pokazao kao izuzetno težak rival, ali na kraju je domaći tim na krilima Cristiana Ronalda došao do pobjede.

Do vodsta je domaći tim stigao u 17. minuti. Cristiano Ronaldo fenomenalnom loptom pronalazi Ghareeba, a ovaj matira protivničkog čuvara mreže za prednost od 1:0.

Al-Taawon je imao svoje šanse. Bili su izuzetno opasni po gol Al Nassra i nekoliko puta su ozbiljno zaprijetili.

Na samom početku drugog poluvremena gosti su poravnali. Alvaro Medran koristi jako lošu reakciju odbrane domaćih i pogađa za 1:1.

Oglasi

Potom su oba tima imala ogroman broj šansi. Gostima je poništen jedan gol zbog ofsajda, a u 78. minuti VAR donosi pogodak Al Nassru.

Ronaldo je upisao slučajnu asistenciju, Madu je šutirao i pogodio mrežu gostiju, a gledajući VAR sudija je ustvrdio da CR nije smetao golmanu i priznao je pogodak za 2:1.

Al-Taawon je do kraja imao dvije dobre šanse da izjednači rezultat. Međutim, završnica je izostala, pa je ostalo 2:1 za Al Nassr.

Al Nassr je prvi na tabeli s 40 bodova, isti broj bodova ima i Al-Ittihad, kao i Al Shabab, no oni imaju utakmicu više.

Daleko iza s 32 boda je najveći saudijski klub Al Hilal. Doduše imaju samo 15 odigranih utakmica i izvjesno je da će se i oni uključiti u borbi za titulu jer se ima još dosta igrati.

Prvenstvo Saudijske Arabije, 17. kolo:

Al Nassr - Al-Taawon 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi