Dolazak Ten Haga i odlazak Ronalda su Rashfordu sjeli kao kec na desetku
FOTO - EPA

Rashford igra najbolju sezonu karijere

Dolazak Ten Haga i odlazak Ronalda su Rashfordu sjeli kao kec na desetku · Riječ, dvije...

Adnan Beganović

Marcus Rashford je prosto "eksplodirao" nakon dolaska Ten Haga na klupu Uniteda i odlaska Ronalda u Saudijsku Arabiju. Njegova statistika je nikada bolja.

Jedan od najboljih mečeva u dosadašnjem dijelu sezone sinoć su u okviru Evropa lige odigrali Barcelona i Manchester United. Na kraju je rezultat glasio 2:2, a fenomenalnu partiju u dresu Uniteda ponovo je pružio Marcus Rashford.

Pomenuti ofanzivni fudbaler postigao je pogodak i zaslužan je za drugi (autogol) i bez obzira što do kraja sezone ima još mnogo, Rashford statistički, ali ne samo tako, igra svoju najbolju sezonu.

Dolazak holandskog stručnjaka na klupu Crvenih vragova Erika ten Haga, kao i odlzak Cristiana Ronalda a prije toga i njegova manja minutaža, najviše su godili Rashfordu.

Marcus je u svim takmičenjima u ovoj sezoni odigrao 35 utakmica i pritom je postigao 22 pogotka kojima je dodao i osam asistencija i već sada je na gotovo identičnom učinku iz sezone 2019/2020. Tada je u 44 odigrana susrteta postigao 22 pogotka kojima je dodao osam asistencija.

Sezonu poslije u 57 odigranih mečeva postigao je 21 pogodak uz 13 asistencija, a sezonu prije ove odigrao je 32 utakmice uz učinak od pet pogodaka i dvije asistencije.

Oglasi

Zanimljivo je i to da je United u februaru odigrao pet utakmica, od čega je Rashford četiri počeo od prve minute i na svim se upisivao u listu strijelaca. Pogađao je protiv Crystal Palacea, u dva navrata protiv Leedsa, te sinoć protiv Manchester Uniteda. U februaru nikada nije bio ovako učinkovit.

No, to nije sve, odnosno u 2023. godini Crveni vragovi su odigrali 13 utakmica, a engleski reprezentativac je postigao 11 golova kojima je dodao tri asistencije.

Impresivna statistika, a da bi Rashford mogao eksplodirati nagovijestio je legendarni engleski fudbaler Michael Owen, koji je nakon što je postalo jasno da Ronaldo napušta klub istakao:

"United ima problem s golovima. Čuo sam kako je Ten Hag rekao da Rashford treba 20 golova. Dobro, imali su 20 golova pred nosom, ali nažalost, ovaj igrač je često sjedio na klupi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dodajmo i da je Rashford među vodećim fudbalerima po broju postignutih ključnih golova u Premiershipu, a do kraja prvenstva je ostalo još 15 kola tako da će njegovi statistički podaci sasvim sigurno samo rasti.

Na kraju treba naglasiti i da je za njegovu fenomenalnu formu zaslužan i Benni McCarthy, nekada sjajni napadač Ajaxa, Porta i Blackburna, koji je u stručnom štabu Uniteda zadužen za rad s napadačima.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tarchi
Ako vam Ronaldo pročita ovaj članak, naljutit će se pa šta ćete onda?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi