Danas će Ronaldo pljunuti na ono što je tako samouvjereno govorio prije nekoliko godina
Ronaldo je rekao da karijeru želi završiti na vrhunskom nivou, a ne ići na egzotične destinacije.

Želja mu nije ostvarena

Danas će Ronaldo pljunuti na ono što je tako samouvjereno govorio prije nekoliko godina

Eldar Ganibegović

Teško da je ko to očekivao, ali desilo se. Cristiano Ronaldo napustio je Evropu i otišao fudbal igrati u Saudijskoj Arabiji, iako je prije nekoliko godina govorio da ima sasvim drugačije planove.

Danas će Al-Nassr ugostiti Al-Taee i ta utakmica bi trebala da bude zvaničan debi Cristiana Ronalda u novom klubu.

Sve karte za ovu utakmicu su već rasprodate i Ronaldo bi danas, po prvi put u karijeri, trebao da nastupi za jedan klub van Evrope.

Portugalac je zvanično postao slobodan 22. novembra prošle godine kada je Manchester United objavio razlaz s njim, no većina je očekivala da će ostati u Evropi.

Dovodio se u vezu s brojnim timovima, pa čak i s povratkom u redove Real Madrida u kojem je nanizao najveće uspjehe u karijeri, ali na kraju je otišao put Azije.

Kada upiše zvaničan debi, što bi se trebalo dogoditi danas, Cristiano Ronaldo definitivno će pljunuti na ono što je govorio 2015. godine u jednom intervjuu.

Oglasi

"U mojoj glavi, želim završiti na visokom nivou. Želim završiti dostojanstveno, jako dobro. U dobrom klubu. To ne znači otići u Ameriku, Katar ili Dubai", rekao je Ronaldo.

"Ne bi to htio za sebe?", upitao ga je novinar, na šta je Portugalac veoma samovjereno rekao "ne".

Na predstavljanju u Saudijskoj Arabiji promijenio je priču i navodno je ponosan što je došao tu gdje je došao. 

"Jako sam ponosan na ovaj korak koji sam napravio. Moja priča u Evropi je gotova. Igrao sam za najbolje klubove u Evropi i sada zahvaljujem Saudijskoj Arabiji na prilici za novi izazov", rekao je Ronaldo na današnjem predstavljanju.

Top Komentari

struja
Pa normano je reci,promjenio misljenje a ne plj....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi