Teška noć za Ronalda: Portugalac jedan od tragičara, Al-Nassr ispao iz Lige prvaka!

Penali presudili

Teška noć za Ronalda: Portugalac jedan od tragičara, Al-Nassr ispao iz Lige prvaka!

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je u Saudijsku Arabiju došao da osvaja trofeje, ali iako je briljirao tokom cijele sezone, one najznačajnije trofeje gubi.

Al-Nassr je igrao revanš četvrtfinala azijske Lige prvaka protiv Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ronaldo i društvo večeras su pred svojom publikom nastojali izboriti polufinale unatoč porazu 1:0 u prvoj utakmici.

Al-Ain je u 45. minuti imao dva pogotka prednosti i činilo se da za Al-Nassr nema spasa. Ipak, do odlaska na odmor uspjeli su da smanje na 2:1.

Autogol im je omogućio izjednačenje u 52. minuti, a u 61. minuti Cristiano Ronaldo je promašio nemoguće. Jedan od najvećih promašaja u karijeri Portugalca.

Ipak, Alex Telles je iz slobodnjaka zabio sjajan gol za 3:2 i tako su Saudijci izborili produžetke. U 98. minuti direktan crveni karton dobio je kod domaćih Yahya, a u 103. minuti novi šok za Al-Nassr, pošto je Al Shamsi pogodio za 3:3.

Oglasi

Tako je Al-Ain imao igrača više i rezultat koji ga vodi u polufinale. Ronaldo je imao još jednu dobru šansu za Al-Nassr, no nije ovo bila noć velike fudbalske zvijezde.

[twitter]https://twitter.com/AMAAA0706/status/1767304849031372904[/twitter]

I onda u 117. minuti Ronaldo pada u kaznenom prostoriju gostiju jer ga je jedan od čuvara povukao s leđa, Portugalac je naštimao loptu i pogodio za 4:3 i ukupnih 4:4. Tim je golom Ronaldo osigurao penale i još jedan čin ove drame.

Brozović je prvi pucao penal, ali mu je odbranio golman Al-Aina. Rahimi je bio sigurniji za 1:0 na stranu Al-Aina u prvoj seriji. Alex Telles je drugi pucao za Al-Nassr, a on je pogodio prečku. Iskoristili su gosti taj promašaj i povećali na 2:0.

Potom je Ronaldo izveo penal, ali on je bio siguran i to uz malo sreće. I treći penal Al-Ain je iskoristio. Otavio je promašio i sve je bilo gotovo. Al-Nassr je tako ispao u četvrtfinalu lige prvaka.

Top Komentari

Ecosport
Hahahahahaha pa do kad ćeš se više blamirati? Ostavi se fudbala, idi u manekene 40+ debilčino narcisoidna.
2 1
user1676560946
Al penal za 4:4 koja blamaza, Crespo mase glavom ne vjeruje ?????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi